1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban’dan Trump’a Cevap: Sizi Güllerle Karşılamayacağız
Taliban’dan Trump’a Cevap: Sizi Güllerle Karşılamayacağız

Taliban’dan Trump’a Cevap: Sizi Güllerle Karşılamayacağız

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Taliban’la barış görüşmesi yapmak istemiyoruz.” açıklamasına Taliban’dan “Sizi güllerle karşılamayacağız.” cevabı geldi.

31 Ocak 2018 Çarşamba 14:00A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, Afganistan’da son zamanlarda Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırılara değinmiş ve “Taliban ile barış görüşmesi yapmak istemiyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

Trump, “Kimsenin bitiremediği işi biz bitireceğiz. Taliban ile barış görüşmesi yapmak istemiyoruz. Belki bir gün görüşebiliriz ama o güne daha çok var. Bitirmemiz gereken işi bitireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı tarafından dile getirilen bu sözlere yanıt vermekte gecikmeyen Taliban ise Zebihullah Mücahid imzasını taşıyan bir açıklama yayımladı.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, açıklama “ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün, Taliban ile barış görüşmeleri düzenleme niyetinin olmadığını açıklayarak savaş çığırtkanı yüzünü ifşa etti.” ifadeleriyle başlıyor.

Taliban tarafından yayımlanan ve ABD Başkanı Trump’ın sözlerine 6 maddede karşılık verilen açıklama şu şekilde:

1. Her zaman belirttiğimiz gibi savaş ve barış konusundaki gerçek otorite Kâbil rejiminde değil, Amerikalı işgalcilerde. Trump tarafından yapılan son açıklama bunu güneşten daha aydınlık hâle getirdi.

2. Amerikalı işgalciler ve onların destekçileri, gerçek stratejileri savaş ve işgalin devamı iken barışı sadece bir söylem olarak kullanıyor. Trump, açıkça herhangi bir barış düşüncesine yahut bir mutabakata varmayı reddetti.

3. Trump ve müttefikleri barışı reddettiğinden dolayı savaşın ve dökülen kanın tüm sorumluluğu onlara düşüyor. Zira onlar sadece işgalleri ile süregelen savaşın kıvılcımını yakmakla kalmadı, aynı zamanda olası herhangi bir barış ve mutabakatı da geri çevirdiler.

4. Taliban, Afganistan milleti için barış içinde bir yaşamı en büyük hedefi olarak görüyor ve mevcut cihadı işgali sona erdirme amacıyla sürdürüyor. Düşmanlarımızın her resmi hüviyetle sadece savaşı benimsemesine rağmen biz inanıyoruz ki milletimizin dirençli mücadelesi ve derin sabrı nihai olarak işgalcileri gerçekleri kabul etmeye zorlayacak ve onları müzakere ve akıl-mantık masasına getirecek.

5. Donald Trump ve onun savaş çığırtkanı destekçileri anlamalı ki her fiil eşit ve karşıt bir reaksiyonu beraberinde getirir. Eğer siz savaşta ayak direrseniz, mücahit milletimiz sizi güllerle karşılamayacak. Milletimiz kibirli işgalcilerin aklını başına getirmekle dolu uzun ve zengin bir tarihe sahip. Savaş sadece reaksiyoner cihadi dalgaları daha şiddetli yapacak ve Amerika birliklerinin insani ve iktisadi kayıplarını kat be kat arttıracak.

6. Trump, haberdar olmalı ki bu maddi bir üstünlük savaşı değildir, aksine hak ve batıl arasında, özgürlük savaşçılarının işgalcilere karşı savaşıdır. Biz kesinlikle muzaffer olacağız zira bizim amacımız meşrudur. Ve inşallah, her şeye gücü yeten Allah’ın yardımıyla Afganistan bir başka imparatorluk için daha mezarlık hâline gelecektir.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum