1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban’dan Otel Baskını: ABD’li Askeri Yetkilileri Hedef Aldık
Taliban’dan Otel Baskını: ABD’li Askeri Yetkilileri Hedef Aldık

Taliban’dan Otel Baskını: ABD’li Askeri Yetkilileri Hedef Aldık

Taliban’a bağlı savaşçılar dün akşam saatlerinde Afganistan’ın Kâbil kentinde bulunan beş yıldızlı bir otele baskın gerçekleştirdi.

21 Ocak 2018 Pazar 16:24A+A-

Mepa News sitesinin bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Afganistan’ın Kâbil kentinde bulunan Intercontinental isimli beş yıldızlı lüks bir otele silahlı kişilerce baskın düzenlendi.

Düzenlenen baskının akşam saat 22.00 sularında gerçekleştirildiğini belirten kaynaklar, hedef alınan otelin, başta ABD’li yetkililer olmak üzere NATO’ya bağlı diğer yetkililer tarafından da kullanıldığını belirtiyor.

“Çok Sayıda Yabancı ve Yerli Asker Öldürüldü”

Sosyal medya ağları üzerinden bir açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırının 5 Taliban savaşçısı tarafından düzenlendiğini ifade etti.

Açıklamada, Intercontinental Otel’in yabancı güçler tarafından kullanıldığı belirtilirken, otele düzenlenen baskında ABD ve yerel güvenlik güçlerinden çok sayıda kişinin öldürüldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

“Düğün Sebebiyle Saldırıyı Erteledik”

Zebihullah Mücahid’in açıklamasında saldırının normal şartlarda cuma gecesi düzenlenmek üzere planlandığını ancak otelde o gece gerçekleştirilen düğün töreni sebebiyle baskının bir gece ertelendiği belirtildi.

Aynı Otel 2011 Yılında da Hedef Olmuştu

Kâbil’de bulunan Intercontinental Otel’e yönelik Haziran 2011’de 7 Taliban savaşçısı tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda hedef alınan yabancı unsurlardan en az 11 kişi öldürülmüştü.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT