1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'dan Hikmetyar'a Sert Eleştiri: Değişen Ne?
Taliban'dan Hikmetyar'a Sert Eleştiri: Değişen Ne?

Taliban'dan Hikmetyar'a Sert Eleştiri: Değişen Ne?

Afgan hükümeti ile geçtiğimiz günlerde barış anlaşması yapan silahlı muhalif grup lideri Hikmetyar'a, ülkedeki yabancı asker şartı yüzünden barış yapmayan Taliban'dan eleştiri geldi.

27 Eylül 2016 Salı 12:05A+A-

Afganistan'da Taliban grubu, hükümetle barış imzalayan Hizb-i İslami grup lideri Gulbeddin Hikmetyar'ı sert bir dille eleştirdi.

Grubun internet sitesinde yayınlanan bir makalede, Hikmetyar'ın 'büyük bir suç' işlediği söylenilerek, " O cihadı bıraktığı için Allah'ın gazabıyla karşılaşacak " denildi.

“İslam'da Barış Kavramı” başlıklı makalede başlıca eleştiriler şu şekilde sıralandı:

"O'nun barış anlaşması imzalaması hükümete destek demektir. Bu aynı zamanda ülkedeki işgalci güçleri desteklemek demektir." denildi.

"70'ler 80'lerden bu yana 40 yıllık militanlık kariyerine sahip olan Hikmetyar'ın işgalcilerle barış yapmaya madem niyeti vardı, bu barışsever insanlar neden iki milyon kişinin ölümüne ve işgal sonrası acımasız iç savaşa seyirci kaldı?"

"Neden 15 yıldır kabul edilebilir değildi de şimdi, Amerika Birleşik Devletleri ile barış artık meşru bir seçenek haline gelmiştir?"

Hizb-i İslami grubu uzun zamandır devam eden barış görüşmelerinin ardından Afgan hükümeti ile bir taslak barış anlaşması imzalayan ilk silahlı grup olmuştu.

Taliban grubu ise ülkedeki yabancı askerler sınır dışı edilmeden hükümetle barış masasına oturmayacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT