1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban’dan Afganistan’da Üst Düzey İsme Suikast!
Taliban’dan Afganistan’da Üst Düzey İsme Suikast!

Taliban’dan Afganistan’da Üst Düzey İsme Suikast!

Afganistan’ın güneyinde Taliban’ın düzenlediği suikastta, ABD destekli Kabil yönetimine bağlı güçlerden önemli bir isim öldü.

18 Nisan 2018 Çarşamba 14:15A+A-

Mepa News sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Afganistan’ın güneyindeki Kandahar kentinin merkezinde ABD destekli Kâbil yönetimine bağlı güçlerden önemli bir isme yönelik suikast düzenlendi.

“Acil Müdahale Birimi” komutanı “Canan Mama” aracının altına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yanındaki 6 korumasıyla birlikte öldü.

Bu sabah gerçekleşen saldırının ardından sosyal medya ağları üzerinden bir açıklama yayımlayan Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi, üst düzey isme yönelik saldırıyı kendilerinin düzenlediğini ifade etti.

Ahmedi, Canan Mama’nın bölgede ABD güçleriyle ortak hareket ederek birçok savaş suçuna imza attığını söylediği açıklamasında Canan Mama’nın özel bir yöntemle hedef alınarak öldürüldüğünü belirtti.

Taliban tarafından öldürülen Canan Mama’nın Kâbil yönetiminin son dönemlerdeki en büyük kaybı olarak görüldüğü bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum