1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'dan Açıklama: Hedefimiz Türkiye Değildi
Taliban'dan Açıklama: Hedefimiz Türkiye Değildi

Taliban'dan Açıklama: Hedefimiz Türkiye Değildi

Afganistan'da bu sabaha Türkiye elçiliğine ait iki aracın geçişi sırasında düzenlenen saldırıda Türkiye'li bir astsubayın yaşamını yitirmesi ile ilgili açıklama yapıldı.

26 Şubat 2015 Perşembe 17:46A+A-

Taliban bu sabah düzenlenen ve bir Türkiyeli çavuşun yaralandığı saldırının bir hata olduğunu, hedeflerinin Türkiye olmadığını açıkladı. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid yaptığı açıklamada saldırını amacının işgalci NATO olduğunu belirterek elçilik araçları hedef değil dedi. Taliban tarafından düzenlenen saldırı sonrası Türkiye'de bir takım Sol, Alevi, Kemalist ve Şii kesimlerin önce Türkiye'nin Suriye politikalarını eleştirmek ve konuyu oraya bağlamak amacıyla  "terör onu destekleyeni vurur" şeklinde propaganda yaptıkları ancak ilerleyen saatlerde Taliban'ın olaydan ötürü üzgün olduklarını açıklaması üzerine bu defa "Taliban ile Türkiye'nin ilişkisi nedir? Taliban neden özür diliyor? şeklinde propagandaya devam ettikleri gözlendi. Bu kesimlerin Türkiye içinde bir takım saldırıların olması için çaba da gösterebilecekleri yönünde uyarılar yapılıyor. 

Bilindiği gibi Türkiye Afganistan'ın başkenti Kabil'de Doğan Askeri Üssünde Taliban'a karşı savaşan Afgan askerleri eğitiyor. Ayrıca çeşitli programlar kapsamında Sivas ve diğer illerde Afgan askerlere askeri eğitim veriliyor. Taliban daha önce de Türkiye helikopterinin düşmesi sonucu Türkiye'li subayları esir almış ancak kısa süre içinde serbest bırakmıştı. Taliban'ın ve El Kaide'nin halkı Müslüman olan ülke askerlerine saldırmama yönünde bir politikası varken El Kaide'nin Türkiye'de eylem yasağının bulunduğu biliniyor. 

El Kaide ve Taliban geçmişte yapılan bir çok açıklamada Türkiye'nin Afganistan'daki rolünü gözden geçirmesi ve Afgan halkkının ABD ve Batı'lı işgal güçlerine karşı verdiği mücadelede en azından taraf olmaması gerektiğini belirtmişlerdi. İstanbul'da bankarara düzenlenen saldırıları da asla El Kaide üstlenmemiş, El Kaide liderliğinin kendisini onlara nispet eden kişilerin düzenlediği bu saldırılar dolayısıyla son derece rahatsız olduklari bir çok kaynakça doğrulanmıştı.  

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

 

ıncanews

HABERE YORUM KAT

1 Yorum