1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban, Medine Saldırısını Kınadı
Taliban, Medine Saldırısını Kınadı

Taliban, Medine Saldırısını Kınadı

Suudi Arabistan kenti Medine'de, Mescid-i Nebevi yakınındaki bir güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili Taliban’dan açıklama geldi.

06 Temmuz 2016 Çarşamba 07:31A+A-

Islah Haber'de yer alan habere göre Taliban, Suudi Arabistan kenti Medine’de, Mescid-i Nebevi yakınında yaşanan bombalı saldırıya dair bir kınama mesajı yayımladı.

Basın kuruluşlarına gönderilen kınama mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Çok acıdır ki mübarek Medine'de Mescid-i Nebevi korumalarına karşı onlarca kayba neden olan bir saldırı gerçekleşti.

Bu amansız eylem karşısında şaşıran İslâm Emirliği bu eylemi esefle kınıyor ve bunu İslâmî değerlere karşı bir nefret ve düşmanlık göstergesi olarak kabûl ediyor. el-Harameyn el-Şerifeyn her müslüman için birçok değeri bünyesinde barındıran kutsal bir mekândır ve ona karşı düzenlenen hiçbir eylem kabûl de tolere de edilemez.

Bu cürüm bize düşmanlarımızın bizim dinî mukaddesatımıza ne denli gaddar ve nefret dolu olduklarını gösterdi. Bu eylem müslümanları hem fiziksel hem de entelektüel bağlamda bu tür saldırılara karşı müdahale yönünde ilerletmelidir.

Biz Allah’tan el-Harameyn el-Şerifeyn’i muhafaza etmesini diliyoruz. Allah müslümanların bu tür ortak değerlerine böyle kin ve düşmanlıkla yaklaşan tüm kişi ve gruplardan intikam alsın. Öyle gözüküyor ki bu tür eylemlerin ardında komplolar gizli ve bu yüzden müslümanlar bu tür entrikaları bozmak için elinden geleni yapmalıdırlar.”.

Afganistan İslâm Emirliği
05.07.2016

HABERE YORUM KAT