1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban Kunduz'a Girdi, Gani ve Abdullah Kerry'ye Koştu!
Taliban Kunduz'a Girdi, Gani ve Abdullah Kerry'ye Koştu!

Taliban Kunduz'a Girdi, Gani ve Abdullah Kerry'ye Koştu!

Kunduz şehrine dün sabah başlayan baskının ardından şehrin büyük bölümü Taliban'ın eline geçti; Eşref Gani ve Abdullah Abdullah soluğu işgalci efendileri Kerry’nin yanında aldı!

04 Ekim 2016 Salı 11:39A+A-

Kunduz şehrine dün sabah başlayan baskının ardından şehrin büyük bölümü Taliban'ın eline geçti; iki eyaletin merkezi daha Taliban baskısı altında. Taliban'ın son kazanımları sonrası, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmek üzere iki ayrı uçakla Brüksel'e gitti.

Kunduz şehir merkezinde Taliban ile Afgan güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. Taliban dün şehrin ana meydanını ele geçirmişti. Gece Afgan güçleri tekrar Taliban'dan meydanı aldı ve şehrin kenar mahallelerinde Taliban'la Afgan güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dün Kunduz merkezini kontrol altına alan Taliban’ın bölgede ilerlemeye devam ettiği aktarılıyor.

Kunduz Emniyet Müdürü Muhammad Kasim Cengelbağ yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerine Kunduz'un merkezine yaklaşan militanların, özel kuvvetlerin düzenlediği operasyonla püskürtüldüğünü iddia etti. Kentin bazı bölgelerinde çatışmaların devam ettiğini ifade eden Cengelbağ, operasyona NATO kuvvetlerinin de havadan destek verdiğini bildirdi. Cengelbağ, çatışmalarda onlarca militanın öldürüldüğünü kaydetti.

GÖRGÜ TANIKLARI: KONTROL TALİBAN'DA

Görgü tanıkları, Kunduz'un çoğu bölgesine şu an Taliban örgütünün hakim olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise militanların Kunduz'un merkezinin kontrolünü ellerinde tuttuğunu, valilik binasına çok yaklaştıklarını iddia etti.

Taliban örgütü, geçen sene de Kunduz'u kısa süreliğine ele geçirmiş ancak NATO destekli hükümet güçleri kenti birkaç gün içinde yeniden geri almıştı.

Afganistan'ın en büyük kentlerinden, stratejik öneme sahip Tacikistan ile sınır Kunduz, 2001'de devrilen Taliban yönetiminin kuzeydeki kalelerinden biri.

HÜKÜMET GÜÇLERİ BRÜKSEL'DE

Üç eyaletin merkezleri de Taliban eline geçmek üzereyken, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah'ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmek üzere Brüksel'e ayrı uçaklarla gitmeleri ülkede eleştirilere neden oldu.

NANGARHAR'DA PROTESTO

Afganistan'ın Nangarhar şehrinde Amerikan uçaklarının gerçekleştirdiği düzinelerce hava saldırıları sonucu 19 sivilin hayatını kaybetmesi sonrası halk protesto gösterisi düzenledi.

HELMAND'A BASKI DEVAM EDİYOR

Çatışmaların yoğunlaştığı diğer bir bölge ise Helmand. Helmand'ın yönetim merkezi olan Laşkarga'da polise yönelik saldırıda 8 polis hayatını kaybederken, 11 polis ise yaralandı.

Taliban Faryab ilinin Kushtipa bölgesinde üç kontrol noktasına girdiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT