1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban Hareketi Kunduz Vilayetini Ele Geçirdi
Taliban Hareketi Kunduz Vilayetini Ele Geçirdi

Taliban Hareketi Kunduz Vilayetini Ele Geçirdi

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin merkezi, 14 yıl aradan sonra Taliban hareketinin kontrolüne geçti.

28 Eylül 2015 Pazartesi 21:35A+A-

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin merkezi, 14 yıl aradan sonra Taliban militanlarının kontrolüne geçti.

Kabil Hükümetinin Kunduz Milletvekili Fatma Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taliban üyelerinin bu sabah Kunduz vilayetinin merkezine saldırdığını, saatler süren çatışma sonucu kent merkezinin tamamen örgütün kontrolüne geçtiğini söyledi.

Bayram tatili dolayısıyla Kunduz'a gittiğini ifade eden Aziz, Taliban'ın kent merkezini ele geçirmesinin ardından buradan kaçtığını belirtti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit de Kunduz'un kontrolünü ele geçirdiklerini, güvenlik güçlerinin kentten kaçtığını açıkladı.

Sözcü Mücahit, kenti ele geçirmelerinin ardından Kunduz hapishanesindeki tüm tutukluları serbest bıraktıklarını öne sürdü.

Bu arada, Kabil hükümeti ordusu, bölgeye hava destekli saldırı başlattı. Mezar-ı Şerif, Tahhar ve Semengan şehirlerinden çok sayıda takviye birlik, Kunduz çevresine sevk edildi. Ancak karayoluyla bölgeye ulaşmaya çalışan birliklerin kente yaklaşamadığı belirtildi. 

Kentin bazı bölgelerinde internet bağlantısının ve elektriğin kesildiği, dükkanların kapandığı kaydedildi.

Öte yandan, Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddıki, yaptığı açıklamada, Kabil hükümetinin, Kunduz’da saldırı beklediğini ancak bu denli bir durumla karşılaşmayı tahmin etmediklerini söyledi. Sıddiki, “Taliban’ın hedefinde polis merkezleriyle hapishane olduğu yönünde elimizde bir istihbarat vardı. Ancak böyle geniş çaplı bir saldırı beklemiyorduk” dedi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum