1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban Güçleri Dört Koldan Saldırı Başlattı
Taliban Güçleri Dört Koldan Saldırı Başlattı

Taliban Güçleri Dört Koldan Saldırı Başlattı

Taliban’ın Kunduz vilayetine aynı anda dört ayrı yerden saldırı başlatırken, ülkenin de dört ayrı bölgesinde, kuzeyde Cevizcan'da, güneyde Helmand'a hükümet güçlerini vurarak ilerlemeye başladığı bildirildi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 13:48A+A-

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetine aynı anda dört ayrı yerden saldırı başlatan Taliban üyeleri, eş zamanlı olarak ülkenin de dört ayrı bölgesinde saldırı başlattı.

Ülkenin kuzeyinde Cevizcan ve Kunduz'a saldırı yapılırken aynı anda güneyde Helmand'da askeri uçak düşürülerek bir polis karakolu basılırken doğuda Farah ve Batıda Kabil'de de eş zamanlı saldırılarda çok sayıda hükümet gücü öldürülürken bazı güneyde iki ilçenin düştüğü bildirildi.

Kunduz Valiliği sözcüsü Sayid Muhammed Daniş, güvenlik güçlerinin, Kunduz'un Seh Derek bölgesinde militanlarla hala çatıştığını belirtti. Örgüte karşı havadan da saldırı düzenlendiğini ifade eden Daniş, çok sayıda Taliban mensubunun öldürüldüğünü söyledi.

Görgü tanıkları da Taliban üyelerinin Kunduz merkezine yaklaştığını ve yoldaki birçok karakolu ele geçirdiğini bildirdi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırı sonucu şehir merkezindeki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiklerini iddia etti.

Taliban, geçen sene de Kunduz'u ani bir saldırıyla ele geçirmiş, güvenlik güçleri birkaç gün sonra düzenlenen operasyonla tekrar kontrolü sağlamıştı.

FARAH'TA HÜKÜMET KENDİ ASKERİNİ VURDU: 5 ÖLÜ

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Devlet Veziri, Afgan Hava Kuvvetlerine ait bir uçağın, Farah'ın Bala Buluk ilçesindeki karakolunu yanlış bilgilendirme sonucu bombaladığını ve beş askerin öldüğünü iddia etti.

KABİL'DE PATLAMA: 1 ÖLÜ 2 YARALI

Uluslararası elçiliklerin ve hükümet resmi binalarının yoğun olduğu başkent Kabil'de ise bu sabah meydana gelen bombalı saldırıda şu ana kadar 1 kişini öldüğü 2 kişinin yaralandığı açıklandı.

HELMAND'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Helmand'ın Nava ilçesi Emniyet müdürü Taliban'ın bir polis merkezine saldırarak bir polisin öldürüldüğünü açıkladı.

Şehirde Hükumete ait bir savaş helikopterinin düşürüldüğü resmi makamlarca açıklanırken Polis sözcüsü Taliban'ın Helmand'da Nad Ali bölgesinde saldırmaya başladığını açıkladı.

Helmand kaynakları Taliban'ın Sra Zito/kırmızı birim olarak bilinen grubunun saldırısı sonrası Nava ilçesinin düştüğünü bildirdi.

CEVİZCAN'DA PATLAMA: 6 ÖLÜ, 80 YARALI

Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan şehri yakınlarındaki dağlık bölgesinde bu sabah sarsıcı bir patlama meydana geldi. Patlamada gelen haberlere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Cevizcan İl yetkilileri, ilin Darzab ilçesinde gerçekleşen bombalı saldırıda 80 kişinin yaralandığını açıkladı.

Afganistan'da Taliban saldırılarının her bölgede arttığı dönemde meydana gelen bu sabahki saldırıyı henüz resmi olarak üstlenen olmadı.

 

HABERE YORUM KAT