1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban Afganistan'ın Doğusunda İki İlçe Merkezini Ele Geçirdi
Taliban Afganistan'ın Doğusunda İki İlçe Merkezini Ele Geçirdi

Taliban Afganistan'ın Doğusunda İki İlçe Merkezini Ele Geçirdi

Taliban Paktika iline bağlı iki ilçe merkezinde kontrolü sağladı.

26 Temmuz 2018 Perşembe 03:19A+A-

Taliban Afganistan'ın doğusundaki Paktika ilinde iki ilçe merkezini daha ele geçirdi. Ülkede ABD'li komutanların başarı açıklamalarına rağmen grubun ilerlemesi, sahadaki gerçeğin basına yansıyandan daha farklı olduğunu ortaya koyuyor.

Kabil hükümetinin yerel bir yetkilisi, haber ajanslarına yaptığı açıklamada yaklaşık iki gün süren ağır çatışmaların ardından Taliban'ın iki ilçenin merkezini ele geçirdiğini ifade etti. Söz konusu ismin belirttiğine göre çatışmalarda en az 3 güvenlik personeli de öldürüldü.

İki ilçenin konumları şu şekilde:

 Taliban Giyan ilçe merkezinin kontrolünü ele geçirdiğini resmi internet sitesinden ilan etti. Grup kuşatma altındaki ilçe merkezinde yer alan güvenlik güçlerinin takviye kuvvet gelmemesi sonucu beşinci günden sonra çekildiğini açıkladı. Taliban'ın açıklamasına göre Kabil hükümeti güçlerinin çekilmesiyle ilçe merkezi tamamen Taliban'ın eline geçti.

Umne ve Giyan ilçeleri yaklaşık uzun süredir Taliban'ın etkinliği kapsamında bulunuyor. Umne ilçesi 2017 yılında birkaç kere Taliban ile Kabil hükümeti arasında el değiştirmişti. Taliban Giyan ilçesini de geçtiğimiz yılın Eylül ayında kısa bir süreliğine ele geçirmişti. Grup iki ilçenin de merkezlerinin hemen dışarısında kontrol sahibiydi.

Taliban bu bölgede Kabil hükümeti güçlerine sıklıkla saldırılar gerçekleştiriyor. ABD askerlerinin kırsalda faaliyet gösterdiği yıllarda, ABD güçlerinin bölgede Taliban ile çatışmalarda kayıplar verdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

2 Yorum