1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban, Afgan Emniyetini Vurdu
Taliban, Afgan Emniyetini Vurdu

Taliban, Afgan Emniyetini Vurdu

Logar, Kabil ve Nangarhar kentlerinde Taliban'ın düzenlediği saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti.

10 Kasım 2014 Pazartesi 09:38A+A-

Afganistan’ın Logar, Kabil ve Nangarhar kentlerinde sabah düzenlenen bombalı saldırılarda, 2'si canlı bomba 11 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Logar Emniyet Müdürü Abdul Hakim Eshakzay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin emniyet müdürlüğü binası önünde yapılan bombalı saldırıda, yerel polis komutanı ve 6 polisin öldüğünü bildirdi.

Saldırıda canlı bombanın öldüğünü, bazı kişilerin de yaralandığını ancak sayısının belli olmadığını ifade eden Eshakzay, olaydan Taliban’ı sorumlu tuttu.

Doğudaki Nangarhar kentinde ise şehir merkezinde polis akademisi öğretmelerini hedef alan saldırıda, 2 polis eğitmeni ve bir eylemci öldü, iki öğretmen de yaralandı.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmet Ziya Abdulzay, polis akademisi öğretim elemanlarının kullandığı aracın saldırıda büyük hasar gördüğünü, yaralananların durumunun iyi olduğunu söyledi. Abdulzai, motosiklet kullanan eylemcinin, üzerindeki düzeneği aracın yakınında patlattığını kaydetti.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığının verdiği bilgiye göre, başkent Kabil’in Afşar bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 3 sivil yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sadık Sadıki, bombanın özel hareket ekiplerini hedef aldığını, ekip aracı geçtikten sonra infilak ettiğini söyledi. Saldırıları Taliban üstlendi.

 

HABERE YORUM KAT