1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Taiz'de HDG ile Husiler Arasında Çatışma
Taiz'de HDG ile Husiler Arasında Çatışma

Taiz'de HDG ile Husiler Arasında Çatışma

Yemen'de Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Masur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalarda 10 militan ile 3 milisin öldüğü bildirildi.

14 Şubat 2016 Pazar 09:37A+A-

HDG'den yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in El-Cahmeliyye ve El-Hısb mahalleleri ile El-Misrah ilçesine bağlı El-Ukruz köyünde çıkan çatışmalarda 10 Husinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu çatışmalarda HDG güçlerinden de 3 milisin hayatını kaybettiği, 20'sinin yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan, Yemen ulusal ordusu komutanlarından Yüzbaşı Ali Buheybeh AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait birliklerin başkent Sana yakınlarındaki stratejik mevzileri ele geçirdiğini ve kentin kısa bir süre sonra Husilerden temizleneceğini söyledi.

Sana'nın kurtarılmasının ordunun ve HDG güçlerinin hedefi haline geldiğini aktaran Buheybeh, Nehm ilçesinin büyük bir kısmının kurtarılmasıyla bu alanda önemli mesafe katettiklerini ifade etti.

Gaz ve petrol üretimine yeniden başlanacak

Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre, Yemen Başbakanı Halid Bahhah, geçen yıl mart ayında başlayan savaş nedeniyle duran gaz ve petrol üretimine yeniden başlanması yönünde talimat verdi.

Bahhah, hükümet ekonomi komitesinin toplantısında Merkez Bankasının, petrol ve gaz üretimine yeniden başlanması ve hükümetin hissesinin Merkez Bankasına yatırılmasıyla ilgili teklifinin görüşülmesi talimatını verdi.

Yaklaşık 10 aydır çatışmaların yaşandığı Yemen'de gaz ve petrol üretimi durmuş, yabancı şirketler de ülkeyi terk etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT