1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriru’ş Şam Hama’da 550 Rejim Askerini Öldürdü
Tahriru’ş Şam Hama’da 550 Rejim Askerini Öldürdü

Tahriru’ş Şam Hama’da 550 Rejim Askerini Öldürdü

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı medya organları tarafından Hama kırsalında rejime karşı düzenlenen saldırılarla ilgili rakamlar servis edildi. Operasyonlarda toplam 550 rejim askerinin öldürüldüğü kaydedildi.

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:46A+A-

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı medya organları tarafından Hama kırsalında rejime karşı düzenlenen saldırılarla ilgili rakamlar servis edildi. Mepanews’in muhalif grubun haber ajansı "İba Haber Ajansı"na dayandırdığı habere göre, bir süredir Hama ili doğu ve kuzey kırsalında rejim güçlerinin ilerleme girişimleri muhalifler tarafından geri püskürtülmekte.

"Birçok ilerleme girişimi geri püskürtüldü"

HTŞ'nin bölgedeki askeri yöneticilerinden Ebu Zübeyr El Şami tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Tahriru'ş Şam Heyeti öncülüğündeki muhalifler, Hama'nın doğu ve kuzey kırsalında rejimin giriştiği birçok ilerleme girişimini geri püskürttü.

"En az 550 asker öldürüldü, 30 tank imha edildi"

Açıklamada belirtilen rakamlara göre, Hama kırsalındaki bölgelerde devam eden çatışmalarda en az 550 rejim askeri öldürüldü ve 1000'in üzerinde asker de yaralandı. Ayrıca bölgede yaşanan çatışmalarda rejim güçlerine ait yaklaşık 30 tankın tahrip edildiği ifade edilirken, çok sayıda silah ve mühimmatın da rejim güçlerinden ele geçirildiği bilgisi kaydedildi.

Kırsaldaki IŞİD tehdidi

Öte yandan Hama doğu kırsalındaki bölgede IŞİF ile HTŞ öncülüğündeki muhalifler arasında çatışmalar devam ediyor. IŞİD’in bölgedeki son ilerleyişinin ardından İdlib il sınırına kadar geldiğini ifade eden yerel kaynaklar, örgütün bölgede muhalifler için ciddi bir tehdit olma aşamasına yaklaştığını ifade etti.

Hama'nın kuzey ve doğu kırsalında ortalama son durum:

Yeşil: Muhalifler, Kırmızı: Rejim ve müttefikleri, Siyah: IŞİD

HABERE YORUM KAT

3 Yorum