1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tahrir’de Silahlı Saldırı: 10 Yaralı
Tahrir’de Silahlı Saldırı: 10 Yaralı

Tahrir’de Silahlı Saldırı: 10 Yaralı

Tahrir Meydanında bulunan göstericilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 10 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

11 Aralık 2012 Salı 11:53A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Tahrir meydanında bulunan göstericilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda şu ana kadar 10 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Tahrir meydanında bulunan göstericiler bu sabah kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler ateşli silahlar kullandı.

Saldırıda şu ana kadar 9 kişi kol ve bacaklarından yaralandı. Bir kişi de başından yaralandı. Yaralananlar hastanelere kaldırılırken, güvenlik güçleri çatışmaya müdahale etti.

Saldırının, içinde saçma bulunan kurşunlar atan 'Hartuş' olarak isimlendirilen silahla yapıldığı kaydedildi.

Saldırının ardından meydanda kısa bir süre panik yaşandığı, meydanın girişlerini kontrol eden görevlilerin sayısının artırıldığı gelen haberler arasında yer alıyor. Öte yandan oturma eyleminin başladığı 23 Kasım 2012'den bu yana ilk kez güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı'nın etrafında konuşlandığı görüldü.

BUGÜN İKİ TARAF DA GÖSTERİ YAPACAK

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre bugün Mursi taraftarları ve karşıtları büyük gösteriler yapmaya hazırlanıyor. Mursi taraftarları Kahire'nin doğusunda yer alan Medinet en Nasr bölgesinde gösteri düzenleyecek. Muhalefetin ise Cumhurbaşkanlığı İttihad Sarayı'nın bulunduğu bölgede toplanması bekleniyor.

YARGIÇLARDAN ŞARTLI KABUL

Bu arada 15 Aralık’taki referandumu denetlemeyerek boykot kararı alan Hâkimler Odası’ndan da dün yeni bir açıklama geldi. Hâkimler Odası, Mursi yanlılarının Anayasa Mahkemesi önündeki oturma eylemine son vermesi şartıyla referandumu denetleyeceklerini duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT