1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Tahran Büyükelçisi'nden İran Medyasına Yalanlama
Tahran Büyükelçisi'nden İran Medyasına Yalanlama

Tahran Büyükelçisi'nden İran Medyasına Yalanlama

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Tekin, İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı iddialarını yalanladı.

22 Ekim 2016 Cumartesi 11:50A+A-

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Türk bakanların Musul açıklamaları nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Tekin, 13 Ekim Perşembe günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan Türkiye-KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir ortak bildiri kabul edildiğini hatırlatarak, İran Dışişleri Bakanlığı'nın kendisini bu konuyla ilgili geçen Cumartesi günü bakanlığa çağırdığını ve konuya ilişkin görüşlerini paylaştığını ifade etti.

Pazar günü bakanlığa giderek konuyla ilgili bilgilendirme yaptığını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"İran Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta çağrılmam, bu Perşembe günü İran medyası tarafından, 'Bazı Türk devlet adamlarının Musul'la ilgili İran'ı hedef alan açıklamaları hakkında Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı' şeklinde servis edildi. Oysa Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığım görüşmenin bu konuyla ilgisi yoktur. Üstelik görüşmenin zamanlamasıyla ilgili de yanlış bir izlenim uyandırılmıştır."

Doğan Haber Ajansı, İran devlet televizyonunu kaynak göstererek, "Bölgedeki bazı gelişmeler konusunda bazı Türk devlet adamlarının gerçek dışı ifadeler kullandığı" iddiasıyla Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurmuştu. Haberde, Tahran yönetiminin "sert" itirazının Türk büyükelçiye iletildiği de ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT