1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Tahliyelere Karşı Çıkma Kahramanlığı
Tahliyelere Karşı Çıkma Kahramanlığı

Tahliyelere Karşı Çıkma Kahramanlığı

​​​​​​​"Söz söyleyen, itiraz eden sesler boğulmaya mı çalışılıyor? Yargısız infazlar devam etsin mi istiyorlar? Bu neyin kahramanlığı?"

26 Haziran 2017 Pazartesi 23:30A+A-

Kayseriolay haber sitesinde yer alan haber; mahkemelerin nasıl baskı altına alındığını gösteriyor.

Nevşehir Vali Yardımcısı ve eski Kayseri İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, kentte görülen FETÖ davalarındaki bazı tahliye kararlarına tepki gösterdi. Atsız, “Tahliye edilen FETÖcüler çıkar çıkmaz müşteki ve tanıkları baskı altına alıyorlar, delilleri karartıyorlar, yeni plan ve kumpaslar yapıyorlar” iddiasında bulundu.

Nevşehir Vali Yardımcısı ve kapatılan Kayseri İl Özel İdaresi eski genel Sekreteri Mustafa Atsız, FETÖ davalarında mahkemenin verdiği tahliye kararlarına tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak tepkisini dile getirdiği sosyal paylaşım sitesi hesabında çarpıcı ifadeler kullanan Atsız, serbest kalan bazı sanıkların yeni kumpaslar peşinde olduklarını savundu. Atsız, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Kayseri Adliyesi camiası, tahliyeleri eleştirmemden rahatsız olmuşlar ve dedikodu üretmeye başlamışlar. Dedikodu yapacaklarına işlerini yapsalar daha iyi olacak. Ey çok bilmiş Kayseri adliyesinin umursamaz görünen yetkilileri, o tahliye ettiğiniz FETÖcüler var ya işte onlar çıkar çıkmaz müşteki ve tanıkları baskı altına alıyorlar, delilleri karartıyorlar, yeni plan ve kumpaslar yapıyor. Yani yargılama toplum içinde devam ediyor, uyanın artık çıkartın kafanızı o kumdan.”

Mustafa Atsız’ı bu kahramanlığa(!) iten sebepler zincirinin sorgulanması gerekmiyor mu? Az da olsa gerçekleşen tahliyeler bile mahkemeler üzerinde bir baskı unsuru oluşturmak amacıyla kullanılmak isteniyor adeta. Diyelim ki böyle birkaç FETÖ unsuru tahliye edildi; buradan yola çıkarak birçok mağduriyetin ortadan kaldırılmasının önüne geçildiği görülmüyor mu bu türden baskı içeren çağrılarla?

Bunlar bir yana; Atsız’ın iddia ettiği gibi tahliye edilenlerin dışarı çıktıklarında tanıklara baskı uygulayacakları bir ortam şu an için mümkün müdür ki bu iddia inandırıcı olsun? Sonuçta olan yine mağdurlara, haksız tutuklamalara maruz kalanlara oluyor. Bari gölge edilmesin de vicdanlı hukukçular özgür kararlar verebilsinler!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum