1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Taciz ve Tecavüz Diplomasisi Düşürüldü
Taciz ve Tecavüz Diplomasisi Düşürüldü

Taciz ve Tecavüz Diplomasisi Düşürüldü

Türkiye etrafını kuşatan, insan kaynaklarını kurutan, ekonomik ve siyasi olarak çirkin bir ölüm sürecini işleten despotik ve emperyalist devletlere karşı tavır almak zorundadır. Bu tavır alış hem bir hak hem de bir sorumluluktur.

26 Kasım 2015 Perşembe 05:17A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Uzun bir dönemdir Suriye’yi bombardıman eden Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağının angajman kurallarını ısrarla çiğnemesi üzerine Türkiye tarafından düşürülmesi bölgedeki gerilimin göstergelerinden biridir. Esed rejimini ayakta tutmakta kifayetsiz kalan İran ve Hizbullah ordularını takviye etmek maksadıyla Suriye’deki askeri varlığını ve operasyonlarını kat be kat arttıran Rusya “IŞİD’le mücadele” adı altında öncelikle iki büyük hedefe yöneldi. Birincisi Esed muhalifi bütün oluşumları ağır bombardımanlarla ezmek, ikincisi bu stratejiye paralel olarak yoğun bir biçimde Türkiye’yi taciz ederek bölgesel planlardan diskalifiye etmek.

Elbette Rus uçağının düşürülmesinin bir belki de birçok bedeli olur, olacaktır. Peki, taciz ve tecavüzde ısrar eden savaş uçaklarını düşürmemenin bedeli neler olur ve sonuçları nasıl tebarüz ederdi? Rusya, sadece Suriye üzerinde işgal ve tahakkümde bulunmuyor üstüne bir de Türkiye’yi istiskal ederek İran ile birlikte alan hâkimiyeti kurmak üzere askeri-stratejik planlar icra ediyor. AB ve ABD’nin pasifist tutumlarından da cesaret alan Rusya’nın Gürcistan ve Ukrayna üzerinden tekrar Sovyetik ve Avrasyacı siyasetle bütün bir bölgeyi kuşatmaya kalkıştığı görülüyor.

Yazının Devamı >>>