1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan'da Medya Özgürlüğü Kısıtlanıyor
Tacikistan'da Medya Özgürlüğü Kısıtlanıyor

Tacikistan'da Medya Özgürlüğü Kısıtlanıyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı işbirliği ile Tacikistan'da düzenlenen konferansta ülkede basın özgürlüğünün çok büyük sorun olduğu belirtildi.

04 Mayıs 2018 Cuma 17:10A+A-

Tacikistan'ın Başkenti Duşanbe’de uluslararası basın özgürlüğü günü dolayısıyla "Konuşma özgürlüğünün bölgedeki fırsatları ve potansiyeli" adlı bir konferans düzenlendi.

Ozodi radyosunda yer alan habere göre, toplantıya ülkedeki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ofisi ve Tacikistan Medya Konseyi ev sahipliği yaptı. Toplantıda günümüzde Orta Asya ülkelerinde gerçekleri söylemenin giderek daha zor hale gelmekte olduğu belirtildi.

Siyaset uzmanı Nurali Davlatov yaptığı açıklamada, "Tacikistan’da son iki senedir otosansür artmakta ve gazetecilerin haber kaynaklarına ulaşması sınırlanmaktadır. Mali kriz nedeniyle bazı medya organları kapatıldı, onlarca gazeteci işini kaybetti, bazı gazeteciler ise ülkeyi terk ettiler." dedi.

Konferansta son yıllarda Tacikistan’da “Sughd”, “Gerçekler ve Yorumlar”, “Nuri Zindagi”, “Chomea”, “Millat”, “Nigoh”, “TojNews ve Ozodagon” gibi bağımsız gazete, dergi ve haber ajansının faaliyetinin durdurulduğu bildirildi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT