1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan'da İbadete 18 Yaş Sınırı!
Tacikistanda İbadete 18 Yaş Sınırı!

Tacikistan'da İbadete 18 Yaş Sınırı!

Tacik yönetiminin dini hayata baskısı yeni bir boyut kazandı: 18 yaşından küçüklerin cami ve kiliselere girişi yasaklanıyor!

18 Şubat 2011 Cuma 11:37A+A-

Tacikistan'daki İmamali Rahman yönetimi, camileri kapatma, sakallı insanlara taciz ve başörtüsü yasağının ardından, bu defa ülkedeki Hristiyanların da tepkisine neden olan yeni bir yasak peşinde.

Yeni hazırlanan "ebeveyn sorumluluğu" başlıklı yasa tasarısına göre, 18 yaşından küçüklerin cami ve kiliselere girmesi ve ibadet yapması yasaklanıyor.

Uzun bir süredir üzerlerindeki baskılar ve yasaklarla zor zamanlar geçiren Tacik müslümanlar, bu tür bir yasağın Sovyet döneminde bile uygulanmadığının altını çizerken, Tacikistan'daki Rus Ortodoks Hıristiyanları da baskılardan nasibini aldı.

Yasa tasarısını eleştiren Qurghonteppa'daki Rus Ortodoks Kilisesi'nin papazı Nikolay Golub, çocukların ibadethanelere gitmesinin yasaklanmasının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Müslümanlar ve Hristiyanlar, 18 yaşına kadar ibadethanelere giremeyen, dinlerini öğrenmeleri engellenen çocuklar için daha sonra yapılacaklar için çok geç olacağına dikkat çekiyor.

Bir çok bölge uzmanı, yeni yasanın aslında toplam sayıları birkaç yüzü geçmeyen Tacikistan'daki Hristiyanları değil, müslüman aileleri hedef aldığı konusunda hem fikiri.

Yasanın meclisten geçtikten ve Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. (Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum