1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan'da Askeri Araca Saldırı: 40 Ölü
Tacikistanda Askeri Araca Saldırı: 40 Ölü

Tacikistan'da Askeri Araca Saldırı: 40 Ölü

Tacikistan'da dün bir askeri aracı hedef alan silahlı saldırıda 40 askerin öldüğü bildirildi. Saldırının failleriyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

20 Eylül 2010 Pazartesi 11:31A+A-

Tacikistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının Raşt bölgesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gerçekleştirildiği, yaralanan askerlerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler toplantısı için ABD'ye giden Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Raşt bölgesinde askeri araca düzenlenen saldırıda ölen askerlerin yakınlarına taziye mesajı gönderdi. Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Rahman saldırıyı düzenlenen grubun yakalanması için hemen bir operasyon başlatılmasını emretti.

Son günlerde Tacikistan saldırılar ile sarsılıyor. 23 Ağustos'ta kanlı hapishane baskını sonucu 25 mahkum firar etmişti. Geçtiğimiz günlerde başkenti Duşanbe'de bir eğlence kulübünde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralanırken, 1 Eylül'de ülkenin kuzeyindeki Hocent kentinde emniyet merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT