1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan Devleti Sakalları Zorla Kesiyor, Tesettürü Yasaklıyor!
Tacikistan Devleti Sakalları Zorla Kesiyor, Tesettürü Yasaklıyor!

Tacikistan Devleti Sakalları Zorla Kesiyor, Tesettürü Yasaklıyor!

İslami şiarları öncelikli tehdit kategorisine sokan Tacikistan devleti, "toplumu İslamlaşma tehlikesine karşı korumak" gerekçesiyle kanun değişiklikleri de yaparak kolluk kuvvetleriyle korkunç baskılara girişti.

22 Ocak 2016 Cuma 17:01A+A-

Tacikistan'da despotizm sınır tanımıyor. İslami şiarları öncelikli tehdit kategorisine sokan Tacikistan devleti, "toplumu İslamlaşma tehlikesine karşı korumak" gerekçesiyle kanun değişiklikleri de yaparak kolluk kuvvetleriyle korkunç baskılara girişti. 

Radikal İslam'la mücadele adı altında işgalden katliama her türden zorbalığın kolayca hayata geçirilebildiği bir vasatta Tacikistan da kendine düşen sorumluluğu yerine getirmeye soyundu. İlk elde 'çirkin' göründüğü gerekçesiyle 13 binden fazla erkeğin sakalları kestirildi. 1.700'den fazla kadın 'ikna' adı altında tesettürü terke zorlandı. (Türkan Saylan ve Nur Serter faşizmi Tacikistan'da epey müşteri bulmuş) İlaveten siyah çarşaf giyen 89 kadın 'fuhuş' suçlamasıyla tutuklandı. Testtür kıyafetleri satan 169 mağaza Hükümet kararıyla kapatıldı. Son olarak Tacik parlamentosu aldığı bir kararla çocuklara Arapça isim verilmesini de yasakladı. 

Nüfusunun hemen tamamı Müslüman olan fakat uzun yıllar SSCB işgalinde kalan ve 1991'den itibaren Sovyetik istibdat rejimi tarafından yönetilen Tacikistan'da siyaset başta olmak üzere İslami herhangi bir faaliyet göstermek kesinlikle yasaklanmış durumda. Hükümet, İslami kimlik, kültür, eğitimi yayın vd. etkinliklere karşı 'demir yumruk' politikası takip ediyor. 

a3063.jpg

a3064.jpg

KAYNAK: HAKSÖZ-HABER VE DHA

HABERE YORUM KAT