1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacik Muhalif Cinayetinde İstihbarat İzi
Tacik Muhalif Cinayetinde İstihbarat İzi

Tacik Muhalif Cinayetinde İstihbarat İzi

İstanbul'da öldürülen Tacik muhalif lider cinayetinde işaretler Tacik istihbaratını gösteriyor.

09 Mart 2015 Pazartesi 12:07A+A-

İstanbul Fatih’te sokak ortasında başından tek kurşunla vurularak öldürülen Tacik muhalif lider Umarali Kuvatov suikastiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Star'ın haberine göre Kuvatov’un bir yıl önce Türkiye’ye giriş yaptığı, 6 ay önce yakalanarak sınırdışı edilmek üzere gözaltına alındığı, ancak son dakikada can güvenliği nedeniyle Tacikistan’a gönderilmediği ve Türkiye’de gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Gözaltındayken verdiği ifadeler doğrultusunda MİT ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından uzaktan gözlem altına alınan muhalif liderin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

Kuvatov’un Tacikistan lideri İmam Ali Rahman’ın damadı Sokhibov Şemsullah’ın başında bulunduğu Tacikistan İstihbarat örgütü MOSS tarafından öldürüldüğü ihtimali ağırlık kazandı.

Umarali Kuvatov’un  Sokhibov Şemsullah’ın geçmişte ticari ilişkilerinin bulunduğu, Şemsullah’a yakınlığından dolayı Tacikistan lideri İmam Ali Rahman’ın bazı gizli ve kirli girişimlerine şahit olduğu ve bunun ardından da muhalif hareketi kurup, bu gurubun başını çektiği ileri sürülüyor. 

 

HABERE YORUM KAT