1. HABERLER

  2. HABER

  3. Syriza Bölünüyor!
Syriza Bölünüyor!

Syriza Bölünüyor!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Syriza içerisindeki muhalefete yüklendi: Kararlarımıza karşı çıkıp hükümeti desteklediğinizi söyleyemezsiniz! Parti içindeki Sol Platform ise kendi kongresini topladı.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 15:24A+A-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Syriza içerisinde, referandumda hayır çıkmasının ardından yapılan anlaşmaya karşı olanları eleştirdi.

Yunanistan halkının kötü bir anlaşmayı reddettiğini ancak Yunanistan'ın euro'dan çıkmayı istemediğini söyleyen Çipras, parti içindeki muhalefetin hükümetin yanında olduğunu açıklamasına da tepki gösterdi.

"Kararlarımıza karşı çıkıp hükümeti desteklediğinizi söyleyemezsiniz" diyen Çipras, muhalefeti referandumun sonucunu manüpile etmeye çalışmakla da suçladı.

Syriza Merkez Komitesi'nin toplanarak önlerindeki seçenekleri değerlendireceği, bunlar arasında parti referandumu ve olağanüstü kongre de bulunduğu söyleniyor.

Ayrıca Syriza içerisindeki Sol Platform'un kendi kongresini topladığı ve Antarsya (Devrimci Antikapitalist Sol Dayanışma) adlı sol bloktan da isimleri davet ettiği bildiriliyor.

Radikal

HABERE YORUM KAT