1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistanlı Baş Müftü Yöneticilere Siper Oldu!
Suudi Arabistanlı Baş Müftü Yöneticilere Siper Oldu!

Suudi Arabistanlı Baş Müftü Yöneticilere Siper Oldu!

Suudi Arabistan Baş Müftüsü Şeyh Abdulaziz Alu’ş-Şeyh, ülkede yöneticilere yönelik artan tepkiye karşı açıklamalarda bulundu.

21 Ocak 2018 Pazar 17:03A+A-

Suudi Arabistan Baş Müftüsü Şeyh Abdulaziz Alu’ş-Şeyh, davetçileri ve ilim talebelerini kamu önünde, medya kuruluşlarında ve sosyal medyada yöneticileri eleştirmekten kaçınmaya çağırdı.

“İnsanları Yöneticilerin Etrafında Toplayın”

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, bir Suudi Arabistan kanalındaki fetva programında yaptığı konuşmada Baş Müftü, davetçileri yöneticilere olan muhabbeti arttırmaya, insanların kalplerini yöneticilere ısındırmaya çalışmaya çağırdı.

Alu’ş-Şeyh, davetçilerin ve âlimlerin insanları yöneticilerin etrafında toplamakla yükümlü olduğunu ileri sürdü.

“Tenkitten Uzak Durun”

Suudi Arabistan Baş Müftüsü, yöneticilerin faziletlerinin yaymaya çalışılması ve onların tenkidinden uzak durulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Alu’ş Şeyh, şayet yöneticilerde bir hata görülürse onların suçlanmaması, şahsi olarak halleriyle ilgili gözlemlerin onlara iletilmesi gerektiğini söyledi.

Bu, Suudi Arabistan Baş Müftüsü’nün bu konudaki ilk açıklaması değil. Daha önce de Alu’ş Şeyh, gençleri “tehlikeli” olarak nitelediği fikirlere karşı uyarmış ve yöneticilere karşı gelmekten sakınmak gerektiğini söylemiş, herkesi “güvenlik, istikrar ve ülkenin iyiliği için Allah’a dua etmeye” çağırmıştı.

Artan Tepkiye Karşı Gelen Açıklama

Söz konusu açıklamalar Suudi Arabistan’da âlimler, davetçiler ve hanedanın bazı üyelerine karşı tutuklama dalgalarının ardı ardına geldiği günlerde yapılması bakımından önem arz ediyor.

Ülkenin gölge kralı addedilen Veliaht Prens Muhammed Bin Selman öncülüğünde, Suudi Arabistan’da yeni bir “reform” girişimi başlatılmıştı. Bu kapsamda ülkede özellikle din alanında birçok yenilik meydana gelirken birçok isim de tutuklanmıştı.

Söz konusu durum özellikle gençler arasında tepkiye neden olmuş ve Suudi Arabistan yönetimi gerek açık gerek gizliden eleştirilmeye başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum