1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Suudi Arabistan'dan Mısır'a 2 Milyar Dolar Kredi
Suudi Arabistan'dan Mısır'a 2 Milyar Dolar Kredi

Suudi Arabistan'dan Mısır'a 2 Milyar Dolar Kredi

Suudi Arabistan'ın Mısır'a 2 milyar dolar kredi verdiği bildirildi.

13 Ekim 2016 Perşembe 12:04A+A-

Mısır resmi ajansı MENA'da yer alan haberde, Mısır Merkez Bankası'nın Suudi Arabistan'dan 2 milyar dolar kredi aldığı belirtildi. Kredi ile merkez bankasındaki nakit rezervine katkı sağlanacağı belirtildi. 

Öte yandan ülkedeki özel "El-Yevmu's Sabi" gazetesinde yer alan haberde, kredinin birkaç hafta önce verildiği ifade edildi. Son dönemlerde Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinde gerginlik yaşanırken, krediyle alakalı Suudi Arabistan'dan açıklama yapılmadı.

Dikta yönetiminin Maliye Bakanı Amru'l Carihi, 9 Eylül'de yaptığı basın açıklamasında, Suudi Arabistan ile Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi alınabilmesi için tedbir amaçlı finansın bir parçası olarak 2-3 milyar dolarlık kredi desteği için görüşmeler yapıldığını belirtmişti.

IMF, ağustos ayında Sisi hükümetinin 3 yıl vadeli 12 milyar dolarlık kredi talebine onay vermiş, başkent Kahire’yi ziyaret eden IMF heyeti, ülkeye 12 milyar dolarlık kredi programı üzerinde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. IMF ile Mısır, programın ilk senesi için 5-6 milyar dolarlık ikili ek finans sağlanması amacıyla Çin, Suudi Arabistan gibi bazı ülkelerle görüşmeler yürütmüştü.

Ağustos ayında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Mısır Merkez Bankası arasında da 6 yıl süreli 1 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldığı duyurulmuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum