1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'dan İslam Dünyasından Tepki Alan Uygulama
Suudi Arabistan'dan İslam Dünyasından Tepki Alan Uygulama

Suudi Arabistan'dan İslam Dünyasından Tepki Alan Uygulama

​​​​​​​Son dönemde "reformlar" ile gündemden düşmeyen Suudi Arabistan`da Hac Bakanlığı Müslümanların tepkisini alan bir uygulamaya bir karara imza attı.

22 Nisan 2018 Pazar 21:15A+A-

Suudi Arabistan yönetiminin aralarında Sevr mağarasının da bulunduğu Nebevi mekanları ziyaret etmenin yasaklandığı ifade edildi. Öte yandan Suudi yönetiminin İsrailli bir şirketle hac yönetimi konusunda anlaştığı iddia edildi.

Türkiye gazetesinin bölge medyasına dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başlattığı batı eksenli "reform" hareketi son sürat devam ediyor.

Uluslararası camiada "kulvar değişikliği" olarak yorumlanan harekette skandal bir karar alındığı ortaya çıktı. Suudi yönetiminin Hac Bakanlığı, aralarında Sevr Mağarası'nın da bulunduğu Nebevi mekanları ziyareti yasakladığı öğrenildi.

Bakanlıkça yayınlanan kararnameye göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e ilk vahyin geldiği mekan olarak bilinen Nur Dağı ve hicret ederken kendisini takip eden Mekkeli müşriklerden saklandığı Sevr Mağarası'nın da bulunduğu birçok yerin ziyaret edilmesi, "uydurma uygulamalar" öne sürülerek yasaklandı. Durum, umre ziyareti için Suudi Arabistan'da bulunan Müslümanların tepkisine yol açtı.

Suudi Arabistan ve İsrail Öte yandan bölge medyasının aktardığına göre Riyad yönetiminin İsrailli bir şirket ile anlaşma imzaladığı öne sürüldü.

Anlaşmaya göre, hac öncesi İsrailli şirket hacı adaylarının önemli bilgilerini toplayarak ve Suudi yönetimiyle paylaşacak.

Yine gerçekleştirilen işbirliği kapsamında hac dönemi gerçekleştirilecek faaliyetlerin tüm yönetimi de İsrailli şirket ile beraber yapılacak.

İHA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum