1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'dan İran'a Hac Suçlaması
Suudi Arabistan'dan İran'a Hac Suçlaması

Suudi Arabistan'dan İran'a Hac Suçlaması

Suudi Arabistan, İran'ın hac ibadetini politize ettiğini bildirdi.

17 Mayıs 2016 Salı 11:46A+A-

Suudi Arabistan, İran'ın hac ibadetini politize etme hedefiyle vatandaşlarının kutsal topraklara gelişini engelleme çabalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tarifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kral Selman bin Abdulaziz'in başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında, İran ve hac mevsimiyle ilgili konuların ele alındığı belirtildi.

Toplantıda, bu yılki hac mevsimi düzenlemelerini görüşmek üzere İran hac işleri heyetiyle bir ay önce yapılan toplantıyı ve bu görüşmeler sonucu düzenlemelerle ilgili hazırlanan anlaşmaya imza atmayışları meselesinin ele alındığının aktarıldığı açıklamada, "Riyad yönetimi ve halkının, hac ve umre için dünyanın çeşitli yerlerinden gelen farklı uyruklara sahip tüm Müslümanları memnuniyetle karşıladığına" vurgu yapıldığı ifade edildi.

Bakanlar Kurulunda, "İran vatandaşlarının hacca gelişinin engellenmesi kararı, İranlı yetkililerden kaynaklanıyor. Bu kişiler, Allah katında sorumlu olacaklardır" denildiğini kaydeden Tarifi, ayrıca "İran'ın hac ibadetini politize etme ve Suudi Arabistan'ı kötüleme hedefiyle vatandaşlarının kutsal topraklara gelişini engelleme çabaları kabul edilemez." ifadelerinin kullanıldığını aktardı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, İranlıların hac ve umre vazifelerini yapmalarını engelledikleri yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Bakanlığın her yıl hac organizasyonlarıyla alakalı işleri görüşmek üzere aralarında İran'ın da bulunduğu 78 ülkenin yetkililerine davet gönderdiği belirtilen açıklamada, yaklaşık 1 ay önce İran hac işleri heyetiyle bir araya gelinerek, hacla ilgili tüm meselelerin görüşüldüğü belirtilmişti. İran hac heyetinin, bu yılki hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığı bildirilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum