1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da 47 Kişi İdam Edildi
Suudi Arabistan'da 47 Kişi İdam Edildi

Suudi Arabistan'da 47 Kişi İdam Edildi

Suudi Arabistan yönetimi aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu el-Kaide ve IŞİD mensubu 47 kişinin idam edildiğini açıkladı.

02 Ocak 2016 Cumartesi 10:19A+A-

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan İçişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına dayanan haberine göre daha önce haklarında kesinleşmiş idam cezaları bulunan 45 Suudi Arabistan vatandaşı ile 1 Mısır ve 1 Çad vatandaşı olmak üzere 47 kişinin idam cezalarının bugün infaz edildiği açıklandı. 

Şiilerin düzenlediği gösterileri organize eden isimlerle, El Kaide ve IŞİD gibi örgütlere mensup oldukları iddia edilen mahkumların terör kapsamında yargılandığı ülkede Riyad yönetimine muhalefeti sebebiyle hapishanede bulunan Şeyh Süleyman Ulvan'ın ismi ise listede yer almadı. "Arap Yarımadasındaki El Kaide" adlı  örgüt, Ulvan ve diğer muhalif mahkumların idam edilmesi durumunda ülkede bir dizi eylem yapacağına dair mesajı yayınlamıştı.

İdam edilenler arasında bulunan Suudi Arabistan'daki Şii din adamlarından Nemr, 2011 yılında Bahreyn'deki gösterilerle eş zamanlı Katif kentinde düzenlenen rejim karşıtı protestolara öncülük etmiş, ardından 2012'de Suudi Arabistan tarafından kendisine yöneltilen "Protestoları teşvik etmek, fitne çıkarmak, güvenlik güçlerine direnmek, ateş açmaya çalışmak" gibi suçlamalarla tutuklanmıştı. 

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan ise onay kararına tepki göstererek  "Şeyh Nemr'in idamı Suudi Arabistan'a pahalıya malolur" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum