1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan Sınıra Kanal Kazıp Katar’ı İzole Etmeyi Planlıyor!
Suudi Arabistan Sınıra Kanal Kazıp Katar’ı İzole Etmeyi Planlıyor!

Suudi Arabistan Sınıra Kanal Kazıp Katar’ı İzole Etmeyi Planlıyor!

Suudi Arabistan’ın, diplomatik ilişkilerini kestiği Katar’ın ana karayla bağlantısını koparmak için harekete geçtiği bildirildi.

01 Eylül 2018 Cumartesi 19:42A+A-

Suudi Arabistanlı Prens Abdullah bin Suud el-Kahtani, Twitter hesabından, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki Salwa Kanalı’nın kazılacağını ve böylece Katar’ın izole edileceğini yazdı.

Euro News Türkçe’de yer alan habere göre “Büyük proje bölgedeki coğrafyayı değiştirecek.” ifadelerini kullanan el-Kahtani, söz konusu projeyi “tarihî” olarak tanımladı.

Suudi Arabistan medyası geçtiğimiz aylarda, siyasi kriz yaşanan Katar ile tek kara sınır hattını oluşturan Salwa Kanalı’nın 60 kilometre uzunluğunda ve 200 metre derinliğinde kazılacağını ve bu işin Suudi Arabistan’a maliyetinin de 750 milyon dolar civarında olacağını aktarmıştı.

Ancak bölgeyi yakından takip eden uzmanlar, projenin hayata geçirilmesinin söz konusu olmayacağını, Suudi Arabistanlı yetkililerin Katar üzerinde baskı kurmak amacıyla böylesi bir yola başvurduğunu belirtiyor.

Haziran ayında Mekke gazetesinde çıkan bir haberde, proje için 5 şirketin teklifte bulunduğu ve projenin lansmanından sadece 1 yıl sonra tamamlanabileceği belirtilmişti.

Suudi Arabistan başta olmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır geçen yıldan bu yana Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş durumda.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT