1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Suudi Arabistan Sana’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı Vurdu!
Suudi Arabistan Sana’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı Vurdu!

Suudi Arabistan Sana’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı Vurdu!

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların Yemen’in Sana kentinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı bombaladığı bildirildi.

05 Aralık 2017 Salı 12:44A+A-

AA’nın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar, Sana’nın et-Tahrir Mahallesi’ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da aralarında olduğu Husilere ait mevzilere yoğun hava saldırıları düzenledi.

Tanıklar, koalisyon güçlerinin ilk kez bombaladığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 8 hava saldırısı gerçekleştirildiğini, şiddetli saldırılar nedeniyle çevre iş yerlerinde ağır hasar meydana geldiğini ifade etti.

Koalisyon güçlerinin ayrıca Sana’nın güneyindeki es-Sebin bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu’na 6 kez, Sana’nın merkezindeki Polis Koleji ve Polis Memurları Kulübü’ne de iki kez hava saldırısı düzenlediği aktarıldı.

Husiler Çatışmaların Merkezi el-Hayyu es-Siyasi’yi Ele Geçirdi

Bu arada Husilerin, Yemen’in eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı güçlerle çatıştığı Sana’nın güneyindeki el-Hayyu es-Siyasi’de kontrolü tamamen ele geçirdiği bildirildi.

Görgü tanıkları, Salih’in öldürüldüğünün doğrulanmasının ardından Husilerin el-Hayyu es-Siyasi’de kontrolü ele geçirdiğini ve bölgedeki çatışmaların durduğunu ifade etti.

Tanıklar, el-Hayyu es-Siyasi’deki cadde ve sokakların girişlerine zırhlı araç ve tankların konuşlandırıldığını belirtti.

Salih yanlısı güçlerden askeri bir yetkili de Salih’in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed Abdullah Salih’den henüz haber alınamadığını ifade etti.

Salih 30’dan Fazla Kurşunla Öldürüldü

Öte yandan bazı aktivisitler, Salih’in konvoyunu memleketi Sanhan’a giderken durduran Husilerin, Salih’e 30’dan fazla kurşun sıkarak öldürdüğünü duyurdu.

Salih’in başkanı olduğu Genel Halk Kongresi’nden üst düzey bir yetkili, Salih’in dün Husiler tarafından öldürüldüğünü doğrulamıştı.

Sabahın erken saatlerinde Salih’in evine giren Husiler, içerideki tüm silahları çıkardıktan sonra eve yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirmişti.

Husilerin, daha sonra Salih’in konvoyunu Sana’nın 40 kilometre güneyinde memleketi Sanhan’a giderken durdurdukları ve Salih’i bilinmeyen bir yere götürmelerinin ardından başından vurarak öldürdükleri kaydedilmişti.

Yemen’de 2014’ten bu yana Abdurabbu Mansur el-Hadi güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Taraflar arasındaki çatışmalar cumartesi sabahı Sana’da yeniden alevlenmişti.

HABERE YORUM KAT