1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan: Ruslar da Esed'i Kurtaramayacak
Suudi Arabistan: Ruslar da Esed'i Kurtaramayacak

Suudi Arabistan: Ruslar da Esed'i Kurtaramayacak

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, "Esed daha önce İran'ı yardıma çağırdı, Pakistan ve Irak'tan Şii milisleri, Hizbullah'ı çağırdı ama beyhude. Şimdi Rusları çağırdılar, ama onlar da Esed'i kurtaramayacaklar" dedi.

13 Şubat 2016 Cumartesi 13:15A+A-

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, Beşar Esed'in Suriye'de artık bir geleceği olmadığını söyledi.  Alman Sueddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Cübeyr, "Belki üç ay, belki 6 ay hatta 3 yıl sürer ama Esed'in artık Suriye'de herhangi bir sorumluluğa sahip olamaz. Esed bence zayıf ve işi bitti" dedi.

Suriye halkının Esed'i 'devirme kararlılığının Rus hava saldırıları ve ülkedeki kıyıma rağmen kırılamadığını belirtren Suudi Bakan, Moskova'ya da eleştirilerde bulundu. "Esed daha önce İran'ı yardıma çağırdı, Pakistan ve Şii milisleri ve Hibzullah'ı çağırdı ama beyhude. Şimdi Rusları çağırdılar, ama onlar da Esed'i kurtaramayacaklar" diye konuştu.

IŞİD'le mücadeleye de değinen Cübyr, "Eğer koalisyon IŞİD'le savaşmak için Suriye'ye özel kuvvet gönderme kararı alırsa Suudi Arabistan buna katılmak için hazır" dedi.

Kaynak: Sueddeutsche Zeitung

HABERE YORUM KAT

1 Yorum