1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan, Ramallah'taki Maça Çıkmayacak!
Suudi Arabistan, Ramallah'taki Maça Çıkmayacak!

Suudi Arabistan, Ramallah'taki Maça Çıkmayacak!

Suudi Arabistan üç puan kaybedecek olmasına rağmen ilkeli tavrından vazgeçmedi.

04 Kasım 2015 Çarşamba 00:52A+A-

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası ve Arap Emirlikleri'nde yapılacak 2019 Asya Kupası elemeleri kapsamında Ramallah kentinde oynanması gereken Suudi Arabistan-Filistin futbol maçından çekildiğini resmi olarak duyurdu.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu sözcüsü Adnan El-Mueybid, Suudi Arabistan Milli Takımı oyuncularının ve heyette yer alacak diğer kişilerin pasaportlarına işgal rejimi mührü vurulmasını reddettikleri için aldıkları bu kararı Asya Futbol Federasyonları Birliği'ne ilettiklerini söyledi.

Suudi Arabistan futbol takımının karşılaşmaya çıkmamasının takıma üç puan kaybettireceği ve elemelerden çıkarılma cezası dahi alabileceği ifade edildi.

Fransız Haber Ajansı, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun Ramallah'taki Şehit Faysal El-Huseyni Stadyumu'nda oynanması kararlaştırılan karşılaşmadan çekildiğini resmi yazıyla ilettiğini bildirdi.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, karşılaşmanın tarafsız bir sahada oynanmasını talep etmiş ancak bu talebi maçın Ramallah'ta oynanmasında ısrar eden Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Er-Recub'un olumsuz tavrı nedeniyle reddedilmişti. Er-Recub, maçın Gazze'de oynanması önerisini de kabul etmemişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimini tanımayı reddeden Suudi Arabistan'ın kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT