1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. 'Suud Çaresiz, Türkiye Profesyonel Yardım Göndermeli'
'Suud Çaresiz, Türkiye Profesyonel Yardım Göndermeli'

'Suud Çaresiz, Türkiye Profesyonel Yardım Göndermeli'

"Suud Çaresiz, Türkiye Profesyonel Yardım Göndermeli, Helikopter-Ambulanslar Mina’ya Sevkedilmeli! Yerlerde yatan yüzlerce yaralı saatlerdir sahipsiz. Kraliyet tam bir acziyet içerisinde!” Bu feryatlar Mekke’den bağlantı kurduğumuz Şefik Sevim’e ait.

24 Eylül 2015 Perşembe 16:48A+A-

HAKSÖZ HABER

"Suud Çaresiz, Türkiye Profesyonel Yardım Göndermeli, Helikopter-Ambulanslar Mina’ya Sevkedilmeli! Yerlerde yatan yüzlerce yaralı saatlerdir sahipsiz. Kraliyet tam bir acziyet içerisinde!”

Bu feryatlar Mekke’den bağlantı kurduğumuz Batmanlı Şefik Sevim’e ait. Kafilesinde ölü, yaralı ve kayıplar olduğunu bildiren Şefik Sevim, bir saat kadar önce kafilelerinden iki hanımın da kendilerine ulaşarak yardım talep ettiklerini, yaralıların sahipsiz ve ölmek üzere olduklarını bildirdi. Faciadan “ölülerin üzerine basarak” kurtulduğunu aktaran bir başka kişi de Ramazan Kayan hoca.

Mina’daki izdihamın ardından gelen haberler Suud hükümetinin krizi yönetmekte ve bölgeye ulaşmakta tam bir acziyet içerisinde olduğunu göstermekte. Diyanet bölgede bir kriz masası kurulduğunu açıklasa da, dün gelen haberler oldukça eksik ve sağlıksızdı; bu da Suud hükümetinin krizi yönetmekte tam anlamıyla etkisiz ve aciz kaldığını göstermekte. Türkiye hükümetine çağrımız acilen Suud hükümetiyle irtibata geçilip profesyonel arama ve sağlık ekipleri ve ekipmanları bölgeye gönderilmeli. Kayıplar ve yaralılarla ilgili daha aktif bir kooperasyon içerisinde olunmalı!   

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum