1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Sur'u Yıkanlar Yapılmasına da Karşı!"
"Sur'u Yıkanlar Yapılmasına da Karşı!"

"Sur'u Yıkanlar Yapılmasına da Karşı!"

Serdar Bülent Yılmaz yazısında, AK Parti hükûmetinin Sur'u onarmaya dönük planları ve bu planlara yönelik HDP/PKK çevrelerinin olumsuz tutumlarını ele alıyor.

24 Nisan 2016 Pazar 08:02A+A-

Serdar Bülent Yılmaz, Sur'un onarılmasıyla alâkalı değerlendirmelerde bulunuyor:

Başbakan Davutoğlu’nun çatışmalarda büyük bir yıkıma uğrayan ve on binlerce insanın göç etmek zorunda kaldığı Sur’a yaptığı ziyaret bölge halkı açısından beklentileri yükselten önemli bir ziyaret oldu. Sur halkı devletin muazzam imkânlarından kendi yaralarını sarmak için ne kadar faydalandırılacaklarını merak içinde bekliyor. Sur halkının yaralarını devletten başka bir yapının sarma imkânı da bulunmuyor zaten. Halk da bunun bilincinde olarak devletin Sur’u bir an önce ihya etmesini bekliyor.

Sur’da bozulan ekonomi sadece bu ilçeyi değil, Diyarbakır’ı hatta çevre illeri de etkilediğinden, Sur’da devletin alacağı her tedbir, gerçekleştireceği her türlü sosyal, ekonomik ve psikolojik restorasyon çalışması ve atacağı her bir adım bölgeyi yakından ilgilendiriyor.

Hal böyle olunca, Başbakan’ın Sur ziyareti bütün bölge için fazlasıyla önem arz ediyor. Başbakan’ın açıklamalarından anlıyoruz ki devlet de Sur’un bu sembolik değerinin farkında.

Bu yönüyle, hükümetin Sur politikası bölge halkı açısından bir mihenk taşı, bir turnusol kâğıdı olacak. AK Parti açısından ise, hükümetin/devletin bölgedeki geleceği, toplumsal kazanımları ve Kürtlerle ilişkisi için son derece belirleyici bir stratejik değeri haiz.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>