1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sürü Dediği Göçmenlere Kapıları Kapadı
Sürü Dediği Göçmenlere Kapıları Kapadı

Sürü Dediği Göçmenlere Kapıları Kapadı

"İngiltere sığınılacak bir liman değil" açıklamasında bulunan İngiltere Başbakanı Cameron; göçmenlerin sürü halinde Calais'e gittiğini söyledi. Başbakan Cameron, İngiltere'ye giren kaçakların ülkeden çıkarılacağı ve her türlü önlemin alınacağı uyarısında

30 Temmuz 2015 Perşembe 16:03A+A-

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesiyle Fransa'yı bağlayan tünelde yaşanan kaçak göçmen sorunuyla ilgili, "İngiltere'nin kaçak göçmenlerin sığınacağı bir liman olmadığını" söyledi. 

Cameron, Güneydoğu Asya turunun Vietnam ayağında yaptığı açıklamada, Fransa'nın, kuzeyindeki Calais şehrine kaçak göçmenlerin geçişlerini önlemek için 120 polis daha gönderdiğini belirtti.

"Daha iyi bir yaşam için, insanların sürü halinde Calais'e gittiğini" ifade eden Cameron, İngiltere'ye giren kaçak göçmenlerin ülkeden çıkarılacağı ve her türlü önlemin alınacağı uyarısında bulundu.

İngiltere'deki mültecilerle çalışan "Mülteci Konseyi", Cameron'ın "sürü halinde" sözlerine tepki göstererek "Bir dünya liderinin zor koşullarda yaşayan ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlarla ilgili böyle bir dil kullanmaması gerektiğini" bildirdi. 

İngiliz ve Fransız yetkililer, bu hafta Londra'da konuya ilişkin toplantı yapmıştı. İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ile Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Calais'te güvenliğin artırılması için 7 milyon sterlin ek kaynak sağlanması konusunda anlaşmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT