1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'ye Yaptırımlar Onaylandı
Suriyeye Yaptırımlar Onaylandı

Suriye'ye Yaptırımlar Onaylandı

Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Meclisi'nin ardından Arap Birliği dışişleri bakanları da Suriye'ye yaptırımları onayladı.

27 Kasım 2011 Pazar 18:11A+A-

 Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Meclisi'nin ardından Arap Birliği dışişleri bakanları da Suriye'ye yaptırımları onayladı. Arap Birliği, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği toplantıda Suriye'ye yönelik bir dizi yaptırım kararlarının onayladı.

Ekonomi ve Maliye Bakanları düzeyinde toplanan birlik, Suriye'deki şiddetin sonlandırılması için Suriye yönetimine baskı altına almaya yönelik kararları onaylayarak, Arap Dışişleri toplantısına sunulması kararlaştırıldı. Suriye, toplantı öncesinde yarım kalan protokol tasarısı ile ilgili olarak Arap Birliğine mektup göndermişti.

Suriye'ye uygulanacak yaptırımların başında, bu ülkeye uçuşların durdurulması, Suriye halkının ihtiyacı olan temel gıda maddeleri ile halk için gerekli olan mallar haricinde ticari ambargo uygulanması, Suriye yönetiminin dışarıda bulunan mal varlığının dondurulması, Suriye Merkez Bankası ile ilişkilerin askıya alınması, Suriye ile mali işlerin dondurulması geliyor. 

Arap Birliği, söz konusu yaptırımları 6 madde halinde yayımlayarak Suriye yönetimine son bir fırsat sunmuştu.

Suriye yönetimi Arap Birliği'nin çabalarına yanıt vermeyince Arap Birliği de Suriye'de akan kanın durması için yaptırım kararı aldı.

Daha önce Suriye'deki şiddetin son bulması için oluşturulan Arap Çalışma Planı'na Arap Birliği üyesi 22 ülkeden 18'i plan lehine oy vermiş, Lübnan ve Yemen aleyhte oy kullanırken, Irak çekimser kalmıştı.

TIMETURK

HABERE YORUM KAT