1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. "Suriye'ye Gerekirse Askerî Müdahalede Bulunuruz"
"Suriye'ye Gerekirse Askerî Müdahalede Bulunuruz"

"Suriye'ye Gerekirse Askerî Müdahalede Bulunuruz"

Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye, “Suriyelileri rejimin tehditlerinden korumak için gerekirse askerî müdahalede bulunuruz.” dedi.

22 Ekim 2015 Perşembe 12:04A+A-

Atiyye, CNN televizyonuna verdiği mülakatta, Katar'ın Suriye'de hiçbir jeopolitik çıkarı ve ajandası olmadığını kaydederek, ”Suriye savaşında ilk günden beri pozisyonumuzu takip edenler barışçıl çözüm için bütün kapıları çaldığımızı görebilir.” ifadesini kullandı.

"Suudi ve Türk kardeşlerimizle elimizden geleni yaparız"

Bölgede, üstesinden gelmeye çalıştıkları çatışmalar ve aynı zamanda diyalog süreci olduğunu aktaran Atiyye, şunları söyledi:

“Diyalog çağrısını tercih ediyoruz ve bunun yanında güçlü bir şekilde duruyoruz. Suriye'yi bölünmekten korumak için Suudi ve Türkiyeli kardeşlerimizle elimizden geleni yaparız. Suriyelileri rejimin tehditlerinden korumak için gerekirse askerî müdahalede bulunuruz.”.

Kan dökülmeye başladığında Suriye halkının yanında durduklarını söyleyen Atiyye, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye halkını koruyamadığını, bu yüzden Suriye'nin dostları girişimini desteklediklerini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT