1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Suriye’ye Daha Fazla Seyirci Kalamayız!”
“Suriye’ye Daha Fazla Seyirci Kalamayız!”

“Suriye’ye Daha Fazla Seyirci Kalamayız!”

Başbakan Erdoğan, Güney Afrika’dan Suriye’ye mesaj gönderdi: Gelişmelere daha fazla seyirci kalamayız

05 Ekim 2011 Çarşamba 09:19A+A-
Güney Afrika'yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika'yı geçmişte sömüren ülkelere ağır eleştiriler yönelterek, "Bir tarafta hangi çocuğunun öleceğine karar vermek zorunda kalan kadınlar, diğer tarafta Batı dünyasının lüks alışveriş merkezlerinde pırlanta sipariş eden kadınlar. Afrika deyince gözünün önünde pırlanta ışıltısı gelenler, kıtanın bugün yaşadığı sorunların da en önemli müsebbipleridir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Güney Afrika'da sivillere yönelik şiddetin sürdüğü Suriye konusunda da önemli açıklamalar yaptı. Şam yönetimine karşı birtakım müeyyideleri uygulamaya koyduklarını belirten Erdoğan, 9 Ekim'de Hatay'a yapacağı ziyaretten sonra Ankara'nın yaptırımlar konusundaki yol haritasını açıklayacağını kaydetti. Erdoğan, "Suriye'deki gelişmelere çok da fazla seyirci kalamayız. Mağdur, mazlum, savunmasız insanlara karşı burada ciddi ölümler var. Bunlar devam etsin diyemeyiz.'' dedi. Başbakan, Suriye lideri Beşşar Esed'e de babası Hafız Esed üzerinden yüklenerek, "Geçmişte babasının Hama'da, Humus'ta yaptığı o zamanki ölümler, şimdi aynen yeniden gündeme geliyor." dedi.

ORDU TATBİKAT YAPACAK

Erdoğan'ın şiddetten kaçarak Türkiye'ye sığınan 7 bin 500 Suriyelinin kaldığı kampları ziyareti sırasında da Türkiye ordusu bölgede tatbikat yapacak. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 5-13 Ekim tarihleri arasında Hatay'da YILDIRIM-2011 seferlik tatbikatı yapılacak. Tatbikata 730 yedek personel, 40 araç ve bir özel nakliyat firması ile kamu kurum ve kuruluşlarının bazı unsurları katılacak. Her yıl başka bir yerde yapılan tatbikatın uzun bir aradan sonra ilk kez Suriye sınırı yakınlarında yapıldığına dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum