1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’nin Çocukları Aç ve Soğukta Üşüyor
Suriye’nin Çocukları Aç ve Soğukta Üşüyor

Suriye’nin Çocukları Aç ve Soğukta Üşüyor

Suriye’de durmak bilmeyen bombardıman nedeniyle büyük insanlık dramı yaşanıyor.

05 Aralık 2012 Çarşamba 17:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Halep kentinde insanlar yiyecek ekmek dahi bulamıyor.

Halep'te bulunan gazeteci Jenan Moussa'nın tweetleri insani felaketi gözler önüne seriyor. 3 Ağustos'ta kenti dolaşan Moussa, bir fırın önünde iki somun ekmek için 13 saat bekleyen annenin söylediklerini şöyle aktarıyor: "Yaşlı gözlerle bebeklerim aç uyuyor.”

Halep'te insanların bir 'hayalet' gibi dolaştığını yazan Moussa, “Yorgun, yaşlı, korkmuş” insanlardan bahsediyor ve “Ne kadar uğraşırsam uğraşayım, bu şehrin ne kadar aç olduğunu anlatamam. Bugün onlarca insan, yanıma gelip ekmek sordu.” diyor.

Moussa kente kırsal kesimlerden az miktarda da olsa gıda girdiğini ancak savaş nedeniyle fiyatların tırmandığını ve insanların da zaten paralarının olmadığını aktarıyor.

Birçok bölgede mücahitler fırınlarda yaptıkları ekmekleri halka dağıtıyorlar. Ancak bunların da bütün insanlara yetmesi mümkün değil. Ayrıca Esed’in uçakları fırınları da hedef alıyor. Bazen fırın önünde oluşan uzun kuyruğun üstüne bomba dahi düşebiliyor.

İşte Halep el-Bab'da bir ekmek kuyruğu:

YARDIM ORGANİZASYONLARINA DESTEK OLALIM!

Özgür-Der’in ekmek sorununa dönük kampanyası devam ederken İHH da bu konuda yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Açlığın yanı sıra soğukla boğuşan Suriyeli kardeşlerimiz Müslümanların yardımlarını bekliyor. Türkiye’ye giremeyen ve sınırda beklemekte olan on binlerce Suriyeli arasında bir çadır sahibi dahi olmayanlar var. 

aciz-usuyoruz-oluyoruz_ihh-suriye.jpg

HABERE YORUM KAT