1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Suriyelileri 'Haberle Kucaklaştıran' Gazete
Suriyelileri 'Haberle Kucaklaştıran' Gazete

Suriyelileri 'Haberle Kucaklaştıran' Gazete

Hatay'da yaşayan Suriyeliler, valilik koordinesinde Arapça çıkarılan haftalık "Kucaklaşma" gazetesi sayesinde hem ülkeleri hem de Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip edebiliyor.

13 Kasım 2016 Pazar 20:53A+A-

Hatay'da hayata tutunmaya çalışan Suriyeliler, kendileri için Arapça çıkarılan "Kucaklaşma" gazetesi sayesinde gündemi yakından takip etme fırsatı buluyor.

Barınmadan gıdaya, sağlıktan eğitime kadar hemen her ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler, Hatay Valiliği koordinesinde haftalık çıkarılan gazete sayesinde hem ülkeleri hem de Türkiye'deki gelişmeleri içeren haberleri, kendi dillerinde okuyabiliyor.

Suriyeliler ile yaklaşık 5 yıldır süren birlikteliğin "kucaklaşma vesilesi" olarak görülmesi dolayısıyla "Kucaklaşma" adı verilen gazetede, siyasetten kültür sanata kadar çeşitli haberlerin yanı sıra sağlık köşesi, çocuklar için bulmacalar yer alıyor.

Kentteki Suriyeliler, Türk Kızılayı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünün gazetedeki duyurularıyla da kendileriyle ilgili gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buluyor.

Yaklaşık 10 bin adet basılan 8 sayfalık gazete, Antakya, Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ve Kırıkhan ilçelerinde Suriyelilere yönelik eğitim verilen okullardaki öğrencilere dağıtılıyor. Öğrenciler, gazeteyi evlerinde ailelerine de ulaştırıyor.

"Gazetenin günlük olmasını istiyoruz"

Dünya Şehit Çocukları Okul Müdürü Suriyeli Emine Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 derslik ve 650 öğrencinin bulunduğu okullarına, yeni çıkarılmaya başlanan gazetenin ulaştırılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Gazetenin günlük olmasını istediklerini ifade eden Köse, "Gazetede, bir yandan Suriye'deki gelişmeler bir yandan da buradaki Suriyelilere yönelik haberler yer alıyor. Bizlere yönelik bu kadar iyilik, sevgi, önemseme çok güzel. Suriyeliler bütün dünyaya yayıldı ama Türkiye'deki ilgiyi hiçbir yerde görmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletine çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Öğrencilerden Şeyma Kasifak da gazeteyi evlerine götürdüklerini ve merakla okuduklarını anlattı.

Diyap Halluf ise gazete sayesinde kendileriyle ilgili duyurulardan haberdar olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT