1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Suriyeliler İçin 'Uyum Yardımı' Başvuruları Başlıyor
Suriyeliler İçin 'Uyum Yardımı' Başvuruları Başlıyor

Suriyeliler İçin 'Uyum Yardımı' Başvuruları Başlıyor

Türkiye'ye sığınan ve kamplar dışında yaşayan bir milyon Suriye vatandaşına sağlanacak "sosyal uyum yardımı" için başvurular, 17 Ekim Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlanacak.

15 Ekim 2016 Cumartesi 18:15A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve Avrupa Birliğinin (AB) iş birliğinde yürütülecek "Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı Programı" ile Türkiye'de bulunan ve büyük bölümü kamplar dışında yaşayan Suriyelilerin gıda, giyim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) 348 milyon lira maddi kaynak sağladığı program ile kamplar dışında bulunan bir milyon Suriye vatandaşına her ay 100'er lira nakdi yardım yapılacak. Yardımlarda, engelliler, yaşlılar, eşini kaybeden kadınlara öncelik sağlanacak.

Söz konusu yardımlar kamp dışında yaşayan Suriyeli sığınmacılara verilecek "Kızılay Kart"lar aracılığıyla ulaştırılacak.

BAŞVURULAR 17 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal uyum yardımından yararlanmak isteyenlerin başvurularını 17 Ekim Pazartesi gününden itibaren almaya başlayacak.

TEMEL İHTİYAÇLAR İÇİN KULLANILABİLECEK

Sosyal uyum yardımına hak kazanan Suriye vatandaşları için destek ödemeleri, dağıtılacak Kızılay Kart'a yapılacak.

Kızılay Kart, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla sadece anlaşmalı marketlerde geçerli olacak. Kart içerisindeki para, bu marketler haricinde ya da başka ihtiyaçlar için kullanılamayacak.

Başvuruları kabul edilen Suriye vatandaşlarına kartların, 2017'nin ocak ayından itibaren dağıtılması planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT