1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Suriyeli Sığınmacıları Zincire Vurdular
Suriyeli Sığınmacıları Zincire Vurdular

Suriyeli Sığınmacıları Zincire Vurdular

Macaristan'da dokuz Suriyeli sığınmacı kamu görevlisine karşı şiddet suçlamasıyla mahkum edildi. Sığınmacıların ayaklarına zincir vurularak kilitlendi.

11 Şubat 2016 Perşembe 21:23A+A-

Macar Haber Ajansı'nın haberine göre, geçen ay mülteci kampında çıkan olaya müdahalede bulunan güvenlik güçlerine şiddet uyguladığı iddia edilen sığınmacılar birinci derecede suçlu bulundu.

Sığınmacıların sekizi, 1 yıl 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılarak, Macaristan'a girişleri 3 yıllığına yasaklandı. Bir sığınmacıya da Macaristan'a üç yıllık giriş yasağı getirildi. Dava ile ilgili altı kişinin daha hakim karşısına çıkacağı açıklandı.

Olayla ilgili savcılık tarafından yapılan açıklamada ise 15 Ocak'ta Kiskunhalas mülteci kampında iki Irak vatandaşı arasında çıkan kavgaya müdahale eden polisin bir sığınmacıya işlem yapmak istemesi üzerine en az 15 kişinin tel örgüleri tekmelemeye ve sallamaya başladığı belirtildi. Olayda güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullandığını ve bunun üzerine sığınmacıların polislere çakıl ve taş atmaya başladığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT