1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Mülteciler Zor Durumda!
Suriyeli Mülteciler Zor Durumda!

Suriyeli Mülteciler Zor Durumda!

Katliamdan kaçan Suriye halkının, acil olarak ekmeğe, kışlık elbiseye ve ayakkabıya ihtiyacı var.

24 Aralık 2012 Pazartesi 02:40A+A-

Suriye Muhalefeti ve Devrim Güçleri Ulusal Koalisyonu (SMDK) Üyesi Muhammed Sermini, Halep'in kuzeyindeki kırsalda yaşayan halkın, acil olarak ekmeğe, kışlık elbiseye ve 4 bin adet ayakkabıya ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Sermini, Halep'te ekmek krizi yaşanmasının Halep, İdlib, Hama, Deyr'uz Zor ve Lazkiye'de her şeyin yok olduğu anlamına geldiğini ifade etti. Sermini, bu bölgelerdeki halkın aşırı derecede, ayakkabı, kışlık giyecek, yakıt ve zorunlu gıda sıkıntısı yaşadığını dile getirerek, ilk olarak Halep ve İdlib'e 24 saat içinde kamyonlarla fırınlara un ve maya dağıtma hazırlığı yapıldığını belirtti.

Yardımların muhalifler tarafından sunulduğunu belirten Sermini, ekmek krizini çözmek için Suriye Ulusal Konseyi (SUK)'nin 100 bin avro, Ulusal Koalisyonun da 1 milyon dolar tahsis ettiğini ve bölgede daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Sermini, "Yaklaşık 20 günden beri şehrin yüzde 90'ında elektrik ve su yok, ekmek krizi devam ediyor, kış soğuğu şiddetini artırırken Esed rejimi de füzeler ve savaş uçaklarıyla şehirleri bombalamaya devam ediyor" dedi.

suriyeli-multeciler_muhacirler02.jpg

suriyeli-multeciler_muhacirler01.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum