1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mülteciler Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı
Mülteciler Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı

Mülteciler Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı

Hatay'da bulundukları kamptan çıkıp Yunanistan'a kaçmak isteyen 51 Suriyeli sığınmacının botu battı.

05 Eylül 2012 Çarşamba 00:08A+A-

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıkları, Samos Adası yakınında boğulma tehlikesi geçiren kaçaklar, Kuşadası ve Çeşme Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Mülteciler Kuşadası Marina'da bulunan Sahil Güvenlik binasına götürüldü. Yunanistan Sahil Güvenlik birimlerinin, bilgi verilmesine rağmen batmak üzere olan tekneye müdahale etmediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Hatay'daki kampta bulunan bir grup Suriyeli, kişi başı 400-500 Euro karşılığında Yunanistan'a götürme vaadinde bulunan kişiler tarafından İzmir'e, ardından da Kuşadası'na getirildi. 11'i kadın, 6'sı çocuk toplam 51 Suriyeli sığınmacı Kuşadası'ndan, bir tekne ve bir şişme botla Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na gitmek üzere denize açıldı. Şişme bot, Dilek Yarım Adası Milli Parkı ile Sisam Adası arasındaki bölgede battı.

Boğulmak üzere olan sığınmacılar, durumu fark ederek bölgeye gelen Kuşadası ve Çeşme Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılarak, Kuşadası Setur Marina'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Sığınmacılar, sağlık kontrollerinin ardından jandarma komutanlığına teslim edildi. Aydın Valisi Kerem Al, sığınmacıların ifadelerinde 'Sahil Güvenlik ekipleri gelmese hepimiz boğulmuştuk.' dediklerini aktardı. Kurtarılan sığınmacılardan Muhammed Hassan ile Ahmet El Salem, botlarının Yunan Sahil Güvenlik ekibi tarafından batırıldığını iddia etti.

Cengiz Kavas Aydın / Zaman 

HABERE YORUM KAT