1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Muhaliflerden Acil Çağrı
Suriyeli Muhaliflerden Acil Çağrı

Suriyeli Muhaliflerden Acil Çağrı

Suriye Ulusal Konseyi, güvenlik güçlerinin son 'katliamı' konusunda Arap Birliği ile BM'nin acilen toplanmasını talep etti.

21 Aralık 2011 Çarşamba 16:18A+A-

Suriyeli muhalifler, Esed'in Arap Birliği'nin barış planını kabulünden sonra büyük bir katliam icra ettiğini ifade ettiler.

Muhalefet temsilcilerinin örgütü Konsey'den yayımlanan bildiride, Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin "özellikle Zaviye dağları, İdlib ve Humus'ta silahsız sivillere karşı düzenlediği korkunç katliamın ışığında" Suriye Ulusal Konseyi'nin, Arap Birliği ile BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanmasını talep ettiği belirtildi.

Konsey, Arap Birliği'nin "bu kanlı katliamı kınamak ve sivilleri korumak için gereken önlemlerin alınması amacıyla BM ile işbirliği yapmak için" acil toplantı yapmasını istedi.

Suriye Ulusal Konseyi, BM Güvenlik Konseyi'nden de "katliamları ele almak, saldırıya uğrayan kentlerin, uluslararası korumadan yararlanması için bu kentleri 'güvenlik bölgeleri' olarak ilan etmek ve rejim güçlerini bu bölgelerden çekilmeye zorlamak için acilen toplanması" talebinde bulundu.

Suriyeli muhalifler ayrıca, "Zaviye dağları, İdlib ve Humus'un büyük oranda katliam yapılan bölgeler olduğunun açıkça belirtildiği bir deklarasyon yayımlanması" çağrısında bulundu ve Kızılhaç ile diğer insani yardım kuruluşlarının müdahale ederek, acil insani yardım sağlamasını istedi.

İnsan Hakları Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kentine bağlı Kafr Uvaid ve Kafr Şahun'daki operasyonlarda 111 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını belirtmişti.

2 Günde 250 Kişi Öldü

Bölgedeki yerel aktivistler, İdlib bölgesinde son 48 saatte yaklaşık 250 kişinin düzenlenen operasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini, ordunun bölgede ağır silahlar kullandığını ifade etmişti.

Köyde operasyonların 5 saatten fazla sürdüğünü belirten aktivistler, güvenlik güçlerinin çok sayıda kişiyi tutukladığını da söylemişti.

Press TV: Suriye'de 5 İranlı Kaçırıldı

Press TV'nin haberine göre Suriye'de muhalefetin kalesi Humus'da 8 teknisyen silahlı kişilerce kaçırıldı. Kaçırılan teknisyenlerden 5'inin İranlı olduğu açıklandı.

İran, batılı ülkeler tarafından Suriye yönetimi ve Hizbullah örgütüne silah temin etmek ve mali yardım yapmakla itham ediliyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum