1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Kürtler Mişel Temo Birliğini Kurdu (Video)
Suriyeli Kürtler Mişel Temo Birliğini Kurdu (Video)

Suriyeli Kürtler Mişel Temo Birliğini Kurdu (Video)

Suriye Ordusundan ayrılan Kürtler 2 ay önce Qamişlo’da infaz edilen muhalif kürt lideri Mişel Temo adıyla bir birlik kurdu.

27 Şubat 2012 Pazartesi 02:00A+A-

Kehriban Çiçek / Haksöz Haber

Suriye ordusundan ayrılan Kürtler Mişel Temo adını verdikleri askeri bir birlik kurdular. Kısaca amaçlarını anlatan bir videoyu paylaştılar.

Birlik komutan Ehmed Cobasi yaptığı konuşmada:

“Beşşar Esed’ın zulüm ve saldırıları sonucunda öldürülmüş olanlara borcumuzu ödemek ve topraklarımızı koruyacağımıza dair verdiğimiz sözü tutmak amacıyla, Yüksek Askeri Şura altında Mişel Temo birliğini kurduğumuzu açıklıyor ve mazlumların hakkını savunacağımızı ilan ediyoruz. Buradan Beşar Esed’i gerçekleştirdiği katliamlardan dolayı uyarıyoruz. Bizim neler yapabileceğimizi yakında göreceğini bildiriyoruz.”

Birlik içindeki görevli üst düzey komutanlar kendilerini tanıttıktan sonra birliğin sözcüsü askerlere aşağıdaki yemini ettiriyor:

“Kanımın son damlasına kadar topraklarımı müdafaa edeceğime, canım pahasına değerlerimizi koruyacağıma, ta ki onlar kanımın son damlasını akıtana kadar mücadele edeceğime ve bunun için gerekiyorsa seve Allah yolunda şehid olacağıma yüce olan Allah’ın adıyla yemin ederim”

diyerek tekbirlerle yemine son verdiler…

HABERE YORUM KAT

8 Yorum