1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişinin Kadınları (FOTO-VİDEO)
Suriyeli Direnişinin Kadınları (FOTO-VİDEO)

Suriyeli Direnişinin Kadınları (FOTO-VİDEO)

Suriyeli kadınlar da diktatör Esed rejimine direnen erkekler gibi savaşı bırakmıyor.

02 Ekim 2012 Salı 13:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de kadınlar da erkekler kadar inatçı bir mücadelenin içerisinde!

Mart 2011'de Suriye’de başlayan ayaklanma kanlı operasyonlarla bastırılmaya çalışılırken, Suriyeli kadınların gösterilerin başladığı ilk günden bu yana devrime destekleri de sürüyor.

ABD merkezli yayım yapan The Daily Beast gazetesinin haberinde, Suriye'deki kadın savaşçıların hangi şartlarda mücadele ettiğine yer verildi. Gazeteye konuşan kadın aktivist Refia Samia, “Medya ön safları görüntülüyor ve dolayısıyla siz bugünlerde sadece erkekleri görebiliyorsunuz. Ancak sayımız çok fazla olan biz Suriyeli kadınlar da hâlâ buradayız ve çalışıyoruz. İşimizin çoğu gizlilikle gerçekleşiyor.” dedi.

Yeni Şafak’ta Elvide Demirkol’un imzasıyla yayınlanan haberde Şam'da eylemler için çalışmaya devam eden ve kendisini 'yalnızca bir ev hanımıyım' diye tanıtan Samia, Esed rejiminin son günlerde kadınları bertaraf etmek için de çalıştığını belirtti.

suriyeli-kadinlar.jpg

Kadınlar Direniş İçinde Aktif

Geçtiğimiz ay Antakya yakınlarında bir mülteci kampında kaldığını söyleyen Suriyeli kadın muhalif, cep telefonlarındaki tüm numaraları sildiğini, üzerinde Türkiye, ABD, Romanya ve Fransa'daki tanıdıklarına ait telefon numaralarının yazılı olduğu defteri de yırttığını anlattı. Samia'nın, İdlib'teki devrim hareketinde hayati bir rol üstlendiği; gösterileri organize etmekten istihbarat toplamaya ve isyancılara silah temini için para iletmeye kadar pek çok işte yer aldığı belirtiliyor.

Fotoğraflarda da kimisinin eline silah aldığı; kimisinin gösterilerde yumruk kaldırdığı, gencinden yaşlısına kimisinin de pankart ve flamalar hazırladığı görülüyor.

suriyeli-direnisci-kadinlar02.jpg

suriyeli-direnisci-kadinlar01.jpg

suriyeli-direnisci-kadinlar.jpg

suriyeli-nene-yasli-kadin.jpg

suriyeli-kadin-direnisci-revolution-women-syria-war.jpg

suriyeli-kadin-direnisci-revolution-women-syria-war01.jpg

suriyeli-kadin-direnisci-revolution-women-syria-war02.jpg

suriyeli-kadin-direnisci-revolution-women-syria-war03.jpg

suriyeli-kadin-direnisci-revolution-women-syria-war04.jpg

Humus’u Virane Eylediler

Humus'un Bab Amr semtinde iki ordu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını dile getiren yerel aktivistlerden Semih Humusi, semtin ağır silahlarla vurulması sebebi ile 'viraneye' döndüğünü, halkın bölgede çok sıkıntı çektiğini, çocuklarda gıda yetersizliğinden dolayı bazı hastalıkların baş gösterdiğini ifade etti. Humusi, “Yoğun ateş nedeniyle ölülerimizi mezarlıklara götüremiyoruz, evlerin ve camilerin bahçelerine defnediyoruz” dedi.

Fotogaleri için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum