1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Suriyeli Esir 27 Yıl Sonra Özgürlüğe Kavuştu
Suriyeli Esir 27 Yıl Sonra Özgürlüğe Kavuştu

Suriyeli Esir 27 Yıl Sonra Özgürlüğe Kavuştu

Sıdki Süleyman Ahmed El-Makt’i 27 yıl zindanda tuttuktan sonra bugün özgür kaldı.

22 Ağustos 2012 Çarşamba 17:14A+A-

Siyonist işgal rejimi en eski esirlerden sayılan Suriye’nin Golan Tepeleri sakinlerinden Sıdki Süleyman Ahmed El-Makt’i 27 yıl zindanda tuttuktan sonra bugün (22 Ağustos Çarşamba) serbest bıraktı.

El-Makt, 16 Nisan 1967’da Suriye’nin Golan Tepelerindeki Mecdel Şems beldesinde dünyaya geldi. Siyonistlerin Golan’daki işgaline karşı şehit Seytan El-Veli, şehit Hayil Buzid, Asim el-Veli ve Bişr El-Makt ile birlikte Gizli Direniş Hareketi'ni kurdu. İşgal ordusuna bağlı bir depodan bazı el bombalarıyla mayın almayı başaran hareket bunları işgale karşı kullanmaya başladı.

Sıdki el-Makt, tutuklanıncaya kadar arkadaşlarıyla birlikte bütün direniş eylemlerine katıldı. İşgal ordusuna bağlı silah depolarına yapılan eylemlerin de başkahramanı olan El-Makt, Bukata köyü yakınlarındaki askeri noktaya yapılan operasyona da iştirak etmişti.

Kardeşi Bişr El-Makt’in tutuklanmasından 12 gün sonra yani 23 Ağustos 1985 tarihinde işgale karşı direniş gösterdiği gerekçesiyle işgal tarafından tutuklandı. Siyonist işgal ordusu ve istihbaratı tarafından yoğun soruşturmaya tabi tutulan El-Makt 27 yıl hapse mahkûm edildi. Mahkeme salonunda El-Makt ve arkadaşları işgal mahkemesini meşru görmediklerini göstermek için karar okununca hâkim karşısında ayağa kalkmadılar.

Golan tepelerindeki ailesi ve dostları kahramanını karşılamaya hazırlanıyor.

FEM

HABERE YORUM KAT