1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçiler Lazkiye ve Hama'ya İlerliyor
Suriyeli Direnişçiler Lazkiye ve Hama'ya İlerliyor

Suriyeli Direnişçiler Lazkiye ve Hama'ya İlerliyor

Suriye'de direnişçilerin çatı birliği Fetih Ordusu, ülkenin kuzeybatısında Halep, İdlib ve Lazkiye otobanı ile 13 askeri nokta ve iki köyün denetimini ele geçirdi.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 13:15A+A-

Suriye'de direnişçilerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı güçler, ülkenin kuzeybatısında Halep, İdlib ve Lazkiye otobanı ile 13 askeri nokta ve iki köyün denetimini ele geçirerek Lazkiye ve Hama'ya doğru ilerleyişini sürdürüyor.

İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesinin güneybatısından Hama'nın Sehl Gaba bölgesine doğru ilerleyen Fetih Ordusu birlikleri, Halep, İdlib ve Lazkiye'yi birbirine bağlayan Freyke köyünden geçen otobanın kontrolünü ele geçirdi. Direniş birlikleri, Freyke köyünde ülkenin ikinci büyük elektrik santrali Zeyzun'u da ele geçirerek denetimindeki alanı genişletti. İdlib'in kuzeybatısında da ilerleyen direniş birlikleri, Şam yönetimine ait 13 kontrol noktası ve iki köyün kontrolünü ele geçirerek Lazkiye ve Hama'nın Sehl Gaba bölgesine yöneldi.

Freyke köyü çevresinde çıkan çatışmalarda direniş birliklerinin, rejim güçlerini büyük zayiata uğrattığı ve çok miktarda askeri mühimmata el koyduğu bildirildi.

''İlk hedefimiz Lazkiye ve Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba"

Fetih Ordusu bünyesindeki gruplardan Halep'in Fethi Ordusu'nun saha komutanlarından Ahmed Ulvan, AA muhabirine, İdlib'in kuzeybatı kesimlerinde rejim güçlerinin tasfiye edildiğini ve birliklerin bir kısmının Lazkiye, diğer kısmının ise Sehl Gaba bölgesine yöneldiğini söyledi. Ulvan, ''İlk hedefimiz Lazkiye ve Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba bölgesinde bulunan muhalif birliklere ulaşmak. İkinci hedefimiz Şam'ın Zebadani ilçesinde rejimin yoğun saldırılarına maruz kalan kardeşlerimizin yükünü hafifletmek" diye konuştu.

Mart ve nisan aylarındaki çatışmaların ardından İdlib kent merkezi, Cisr eş-Şuğur ve Eriha ilçelerinin denetimini ele geçiren Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, son dönemde Lazkiye ve Hama kırsalına yöneldi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum