1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçiler İdlib Merkezine Girdi! (VİDEO)
Suriyeli Direnişçiler İdlib Merkezine Girdi! (VİDEO)

Suriyeli Direnişçiler İdlib Merkezine Girdi! (VİDEO)

Suriye'nin büyük kentlerinden İdlib'e yönelik direnişçiler tarafından başlatılan operasyon devam ediyor direnişçiler İdlib'in merkezine doğru ilerliyor.

25 Mart 2015 Çarşamba 00:14A+A-

Suriye’de rejim güçlerinin elinde bulunan İdlib şehrine dün sabah saatlerinden itibaren direnişçiler saldırılarını yoğunlaştırdı. Direnişçiler kent çevresinde bulunan altı mevziyi ele geçirdiklerini duyurdu.

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Halep’e 60 kilometre mesafedeki İdlib’i kuşatmaya alan direnişçiler kentin batı ve doğusundaki bazı dışı mahallelerinde kontrolü sağladı. 

Fetih ordusu ismiyle oluşturulan ortak operasyon birliğinde muhalif yedi gruptan savaşçılar bulunuyor.

Bu gruplar Esed rejimine karşı mücadele veren Ahrar-ı Şam, Nusra Cephesi, Cündül Aksa, Ceyşul Sünne, Feylak eş Şam, Liva el Hak ve Ecnad eş Şam.

Muhalifler, dört farklı noktada bomba yüklü araçlarla saldırılar gerçekleştirdi. Şehir merkezindeki rejime bağlı askeri noktalarda yoğun top atışı altında tutuyor.

Beş bin civarında silahlı muhalifin katıldığı saldırıda, İdlib’in kuzeyinde bulunan Ram ve Kale, batısında bulunan Sevemia bölgesindeki inşaat ve gaz fabrikaları muhaliflerin kontrolüne geçti.

Ayrıca Doğu yönünde Medecin ve El Hava yolu ile Güneyde bulunan Ayn el Şib noktalarının da muhalifler tarafından ele geçirildiği duyuruldu.

 

 





Yılmaz Bilgen / Al Jazeera

HABERE YORUM KAT